A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Держпродспоживслужба повідомляє!

Дата: 21.02.2019 15:10
Кількість переглядів: 591

УВАГА! АЧС набирає обертів!

В Україні епізоотична ситуація по африканській чумі свиней погіршилась. З моменту першого виявлення у 2012 році на цей час зареєстровано 465  спалахів АЧС. В поточному році вже зареєстровано 9 спалахів захворювання один з них в місті Харкові.

Африканська чума свиней - вірусне захворювання домашніх і диких свиней. Вакцини від захворювання немає. Майже все поголів'я хворих свиней гине. Вірус знищується виключно шляхом нагрівання до високих температур.

Захистити власних тварин можливо лише здійснивши профілактичні заходи.

Захворювання надзвичайно легко передається при контакті здорових тварин із хворими, розповсюджується через м‘ясо та м‘ясопродукти, всі продукти забою, корми, гризунами і навіть транспортом.

Для людини вірус АЧС небезпеки не представляє, але людини є механічним переносником вірусу. Відтак купувати сире м’ясо та тваринну сировину невідомого походження (без наявності супровідних ветеринарних документів і ветеринарного клеймування), готові харчові продукти із м‘яса свинини, а також живих тварин у місцях стихійної торгівлі категорично заборонено!

При виявленні зараженого м’яса або ж підозрі на захворювання у тварини необхідно повідомити спеціалістів ветеринарної медицини і не вчиняти ніяких дій до приїзду ветеринарів. Викидати, закопувати або ж утилізувати будь-яким іншим способом заражене м'ясо самостійно категорично заборонено!

За ініціативою Держпродспоживслужби в грудні 2018 року Кабінетом міністрів затверджений новий Порядок відшкодування збитків, завданих господарствам внаслідок ліквідації заражених АЧС свиней. Але звертаємо вашу увагу на те що відшкодування збитків надається лише за втрату зареєстрованих відповідним чином тварин.

Повідомити про підозру на АЧС або отримати інформацію щодо порядку реєстрації та ідентифікації тварин ви можете у районній лікарні ветеринарної медицини за телефонами 742-15-14, 742-15-12.

 

Харківське районне управління Держпродспоживслужби

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь