A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Інформація щодо пожеж у екосистемі та на відкритій території. Причини і наслідки пожеж та правила пожежної безпеки.

Дата: 25.07.2019 09:40
Кількість переглядів: 992

 

Шановні мешканці громади!
       

         За 5 місяців 2019 року у Харківській області виникло 1608 пожеж на відкритій території та  природних екосистемах (59,2 % від загальної кількості пожеж), що на 26,5 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

        Основні причини пожежі у екосистемі та на відкритій території пов’язані з необережним поводженням з вогнем (79% від їх загальної кількості) та навмисним занесенням відкритого джерела вогню (21%).

         Також виникає занепокоєння той факт, що з початку 2019 року на території Харківської області виникло 8 пожеж в місцях зберігання сміття (полігони твердих побутових відходів),що на 6 пожеж більше ніж за аналогічний період минулого року (за весь 2018 рік виникло-9 пожеж).

Як приклад:

  •  08.05.2019 р. близько 19 год. 00 хв. на відкритій території несанкціонованого сміттєзвалища, яке знаходиться  за межами смт. Печеніги, виникло загоряння сміття. Площа пожежі склала 15 тис.  м. кв. Ймовірна причина - необережне поводження з вогнем;
  • 21.05.2019 р. близько 00 год.10 хв. на відкритій території полігону твердих побутових відходів КП «ЕКО-СЕРВІС»,  який знаходиться за межами с. Осинове Купянского району,  виникло загоряння сміття. Площа пожежі склала 15 тис. 50 м. кв. Ймовірна причина-підпал;
  • 20.06.2019 р. близько 13 год. 30 хв. на відкритій території поблизу 17 міського кладовища виникло загоряння сміття, трави, кущів та очерету. Площа пожежі склала 25 тис 50 м. кв. Ймовірна причина пожежі-необережне поводження з вогнем. Під час пожежі виникала загроза пошкодження вогнем та високою температурою газових комунікацій, улаштованих поблизу місця пожежі.

       Вже в поточному році на території Харківської області зафіксована масштабна пожежа у місцях збирання ранніх зернових культур, а саме:

  • 22.06.2019 р. близько 12 год. 30 хв. на відкритій території за межами с. П’ятигорське Балаклійського району, виникло загоряння сухої рослинності, відкрите полум’я від якої потім перекинулося на поруч розташоване поле озимої пшениці ТОВ «Агросет».
  • Поблизу 17 міського кладовища виникло загоряння сміття, трави, кущів та очерету. Площа пожежі склала 14,7 га та трава на відкритій території-500 м. кв. Ймовірна причина пожежі-занесення відкритого джерела вогневої дії.

        Основними причинами виникнення пожеж на відкритих територіях та  у природних екосистемах є випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках, перебування в лісових масивах і на торфовищах.

        Пожежі в екосистемах, на відкритих територіях можуть мати негативні наслідки не лише для навколишнього середовища, але й для людей: вогонь може перекинутися на будівлі, знищити лінії електропередач, газо- та нафтопроводів, лісові насадження.

 

Шановні громадяни! Пісочинська селищна рада закликає Вас суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах та на відкритих територіях. У першу чергу, не випалюйте суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводьте відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидайте недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь