Пісочинська селищна рада
Харківська область

Правила безпеки життєдіяльності в осінньо-зимовий період.

Дата: 25.10.2019 11:24
Кількість переглядів: 639

Фото без опису

Щороку з настанням осінньо-зимового періоду збільшується кількість пожеж, травмування та загибель людей  через елементарне недотримання та нехтування правилами пожежної безпеки при користуванні нагрівальними електро та газовими приладами, а також при експлуатації пічного опалення. Така статистика є результатом того, що у повсякденних турботах, рятуючись від холоду, багато людей виявляють недбалість, не звертаючи увагу на дотримання правил пожежної безпеки. Більшість пожеж з трагічними наслідками виникають у житловому секторі, переважно в сільській місцевості.

Звертаємося до громадян з проханням в осінньо-зимовий період дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки!

Перш за все користуватися тільки справними та сертифікованими в Україні нагрівальними електроприладами. Не залишати їх без нагляду, навіть на короткий час, обов’язково вимикати електроприлади на ніч та виходячи з дому. Не застосовувати в запобіжних електролічильниках саморобні плавкі вставки.

Ще одна велика помилка людей, причому всіх вікових категорій, – використання для обігріву приміщення печей для приготування їжі. Це суворо заборонено! У випадку з електроплитою може статися пожежа. Газова піч найбільш небезпечна: ймовірне отруєння газом та навіть вибух.

В разі виникнення пожежі треба одразу припинити подачу електроживлення. Після знеструмлення прилад можна накрити щільною ковдрою і таким чином загасити полум’я. Якщо електроприлад загорівся, його не можна гасити водою, адже вода добре проводить електричний струм. Забороняється тягнути за електричний шнур руками, а також чіпати оголені дроти.

     Основні правила ППБ осінньо-зимового опалювального періоду:

- нагрівальні частини електроприладів мають бути захищені від зіткнення з горючими матеріалами та встановлені на поверхні з негорючого матеріалу.

- температура зовнішньої поверхні електроопалювальних приладів у найбільш нагрітому місці в нормальному режимі роботи не повинна перевищувати 85°С.

- відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів і будівельних конструкцій, має становити не менше 0,25 м (якщо більша відстань не встановлена будівельними нормами або іншими нормативними документами).

- улаштування тимчасових печей (буржуйка) у приміщеннях не дозволяється.

 Головна порада рятувальників – зігрівайтеся безпечно! Цінуйте своє життя!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь