A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Правила безпеки життєдіяльності в осінньо-зимовий період.

Дата: 25.10.2019 11:24
Кількість переглядів: 608

Фото без опису

Щороку з настанням осінньо-зимового періоду збільшується кількість пожеж, травмування та загибель людей  через елементарне недотримання та нехтування правилами пожежної безпеки при користуванні нагрівальними електро та газовими приладами, а також при експлуатації пічного опалення. Така статистика є результатом того, що у повсякденних турботах, рятуючись від холоду, багато людей виявляють недбалість, не звертаючи увагу на дотримання правил пожежної безпеки. Більшість пожеж з трагічними наслідками виникають у житловому секторі, переважно в сільській місцевості.

Звертаємося до громадян з проханням в осінньо-зимовий період дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки!

Перш за все користуватися тільки справними та сертифікованими в Україні нагрівальними електроприладами. Не залишати їх без нагляду, навіть на короткий час, обов’язково вимикати електроприлади на ніч та виходячи з дому. Не застосовувати в запобіжних електролічильниках саморобні плавкі вставки.

Ще одна велика помилка людей, причому всіх вікових категорій, – використання для обігріву приміщення печей для приготування їжі. Це суворо заборонено! У випадку з електроплитою може статися пожежа. Газова піч найбільш небезпечна: ймовірне отруєння газом та навіть вибух.

В разі виникнення пожежі треба одразу припинити подачу електроживлення. Після знеструмлення прилад можна накрити щільною ковдрою і таким чином загасити полум’я. Якщо електроприлад загорівся, його не можна гасити водою, адже вода добре проводить електричний струм. Забороняється тягнути за електричний шнур руками, а також чіпати оголені дроти.

     Основні правила ППБ осінньо-зимового опалювального періоду:

- нагрівальні частини електроприладів мають бути захищені від зіткнення з горючими матеріалами та встановлені на поверхні з негорючого матеріалу.

- температура зовнішньої поверхні електроопалювальних приладів у найбільш нагрітому місці в нормальному режимі роботи не повинна перевищувати 85°С.

- відстань від приладів електроопалення до горючих матеріалів і будівельних конструкцій, має становити не менше 0,25 м (якщо більша відстань не встановлена будівельними нормами або іншими нормативними документами).

- улаштування тимчасових печей (буржуйка) у приміщеннях не дозволяється.

 Головна порада рятувальників – зігрівайтеся безпечно! Цінуйте своє життя!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь