Пісочинська селищна рада
Харківська область

Забезпечення пожежної безпеки. Інформаційно-роз’яснювальна робота  серед населення громади.

Дата: 06.12.2019 11:35
Кількість переглядів: 455

У зимовий період показник кількості пожеж, які виникають у житловому секторі країни збільшується в рази. Зазвичай, причиною займань у помешканнях громадян є нехтування самими ж людьми елементарними правилами пожежної безпеки. Аби привернути увагу громадян до проблеми забезпечення пожежної безпеки у власних оселях, рятувальники постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Так, 05 грудня співпрацівники Харківського районного управління ГУ ДСНС України у Харківській області спільно з працівниками служби у справах дітей та сім’ї  Пісочинської селищної ради Шевченко Н.О. та Дубровською І.І., спеціалістом  цивільного захисту, охорони праці та безпеки життєдіяльності Пісочинської селищної ради Бердиєвим В.А. провели таку роботу серед мешканців нашого селища, а саме, соціально вразливих сімей з дітьми. Особлива увага зверталась на домоволодіння з пічним опаленням.

Було здійснено рейдові обходи приватного сектору селища Пісочин. Під час рейдів члени робочої групи нагадували громадянам правила пожежної безпеки у побуті, розповідали про пожежі у житловому секторі, з яких причин найчастіше вони виникають в зимовий період та акцентували увагу на тому, що потрібно робити, аби не сталося загорань та інших надзвичайних подій в їхніх домівках. Від рятувальників люди дізнались, що паління у ліжку, перенавантаження чи несправність електромереж та нехтування правилами безпеки під час користування приладами опалення є основними чинниками пожеж взимку і часто призводять до трагедій. А також про те, що не слід користуватись саморобними та несертифікованими електрообігрівачами несправними печами та котлами. Крім того вогнеборці  навчали людей вірно та грамотно діяти в разі виникнення загорянь, а також вживати всіх можливих заходів аби не допустити пожежі у власній оселі.

Особливу увагу рятувальники та спеціалісти служби у справах дітей та сім’ї приділили безпеці дітей, яка напряму залежить від пильності та відповідальності дорослих. Громадян застерігали, що виходячи з дому обов’язково потрібно перевірити чи вимкнені електричні та газові прилади і не залишати малих дітей без догляду, та наголошували, що майже кожній пожежі можна запобігти. Для цього слід обов’язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення.

Кожному співрозмовнику, члени робочої групи роздавали листівки з нагадуванням про правила пожежної безпеки, деяким батькам винесено попередження. Прийнято рішення проводити такі заходи постійно і не тільки на початку опалювального сезону.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь