A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Служба у справах дітей та сім`ї Пісочинської селищної ради інформує.

Дата: 28.02.2020 13:53
Кількість переглядів: 977

Служби у справах дітей відповідно до  Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» мають ряд повноважень  щодо соціального захисту дітей та профілактики правопорушень серед них. Зокрема, вони мають реагувати на випадки порушення прав та законних інтересів дітей.

Так, Службою у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради була виявлена дитина у віці 14 років, мешканка селища Коротич, яка не мала свідоцтва про народження, що є грубим порушенням її прав. Мати дитини, як її законний представник, навіть не намагалася протягом 14 років зареєструвати дитину, посилаючись на складні життєві обставини. У зв’язку  з цим працівниками служби у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради було вжито заходи щодо оформлення свідоцтва про народження. Завдяки спільним зусиллям органів державної влади та місцевого самоврядування було досягнуто позитивного результату. На сьогодні  дитина має свідоцтво про народження, що в подальшому дозволить отримати документ про закінчення закладу освіти, паспорт громадянина України, бути правоздатним громадянином тощо. Щодо матері дитини, то відносно неї Службою у справах дітей та сім’ї порушено судову справу про позбавлення її батьківських прав за злісне ухилення від виконання батьківських обов’язків.

На жаль, випадки відсутності у дітей свідоцтва про народження чи паспорта громадянина України через бездіяльність батьків не є поодинокими. Тому служба у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради наголошує на посиленні відповідальності батьків за дотримання прав дитини, в т.ч. на вчасне отримання документів, які посвідчують особу дитини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь