Пісочинська селищна рада
Харківська область

Служба у справах дітей та сім’ї Пісочинської інформує:

Дата: 05.03.2020 11:29
Кількість переглядів: 458

03 березня інспекторами із соціальної роботи служби у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради Дубровською І.І., Габай Т.В., Антипенком В.В. спільно з поліцейським офіцером громади Шаповаловим А.В. було здійснене чергове соціальне інспектування сімей, в яких діти мають пропуски  занять без поважних причин, а батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків, порушуючи діюче законодавство щодо захисту прав дітей, зокрема  ст.150 Сімейного кодексу України та інші нормативно-правові акти. 

Під час здійснення візиту до проблемних родин було дійсно виявлено факти, коли діти не відвідують заклади освіти з різних причин, але без жодної поважної. Адміністраціями закладів освіти проводилася  безпосередня робота з батьками, спрямована на недопущення подібних випадків. Але, на жаль,  вона не завжди має позитивний результат. У випадках, коли заклади освіти вичерпали свої можливості по залученню дітей до навчання,  служба у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради приймає в межах своїх повноважень міри реагування до батьків. Так, вдалося провести виховну роботу з чотирма безвідповідальними батьками, яким винесено попередження, а у відношенні двох батьків-складено протокол за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Слід зазначити, що із появою поліцейських офіцерів громади, робота в даному напрямку ще більш

активізувалася, і факти ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх та неповнолітніх дітей, не залишаться без уваги.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь