A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Служба у справах дітей та сім’ї Пісочинської інформує:

Дата: 05.03.2020 11:29
Кількість переглядів: 436

03 березня інспекторами із соціальної роботи служби у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради Дубровською І.І., Габай Т.В., Антипенком В.В. спільно з поліцейським офіцером громади Шаповаловим А.В. було здійснене чергове соціальне інспектування сімей, в яких діти мають пропуски  занять без поважних причин, а батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків, порушуючи діюче законодавство щодо захисту прав дітей, зокрема  ст.150 Сімейного кодексу України та інші нормативно-правові акти. 

Під час здійснення візиту до проблемних родин було дійсно виявлено факти, коли діти не відвідують заклади освіти з різних причин, але без жодної поважної. Адміністраціями закладів освіти проводилася  безпосередня робота з батьками, спрямована на недопущення подібних випадків. Але, на жаль,  вона не завжди має позитивний результат. У випадках, коли заклади освіти вичерпали свої можливості по залученню дітей до навчання,  служба у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради приймає в межах своїх повноважень міри реагування до батьків. Так, вдалося провести виховну роботу з чотирма безвідповідальними батьками, яким винесено попередження, а у відношенні двох батьків-складено протокол за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Слід зазначити, що із появою поліцейських офіцерів громади, робота в даному напрямку ще більш

активізувалася, і факти ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх та неповнолітніх дітей, не залишаться без уваги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь