Пісочинська селищна рада
Харківська область

Профілактична робота з неповнолітніми, які перебувають у конфлікті з законом

Дата: 06.03.2020 09:31
Кількість переглядів: 473

На виконання Плану спільних заходів, спрямованих на реалізацію пробації щодо неповнолітніх, які перебувають у конфлікті із законом на 2020 рік, 05.03.2020 року відбулася спільна зустріч заступника начальника Харківського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області підполковника внутрішньої служби Мікотки Н.М., старшого інспектора ДОП СППП Люботинського ВП Харківського ВП ГУНП в Харківській області капітана поліції Кухтіна С.П., начальника служби у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради Чарушникової В.М., головного спеціаліста служби Андрєєвої Н.В., інспектора із соціальної роботи Дубровської І.І.

Було обговорено питання плану дій, спрямованих на вирішення проблем неповнолітніх суб’єктів пробації, які перебувають на спільному обліку. Зокрема, мова йшла про вирішення питань щодо неповнолітніх, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі та звільнених від відбування покарання з випробовуванням.

На зустрічі було проведено особистий прийом неповнолітнього Х.Д.О., 2003 р.н. та його біологічного батька Б.О.А., 1983 р.н., а саме: проведено індивідуально - профілактичну роботу з батьком щодо необхідності належного виконання батьківських обов’язків з виховання, навчання дітей, в т.ч. необхідності оформлення паспорта дитині, яка досягла віку, з якого може бути документована та необхідності продовження хлопцем навчання для здобуття загальної середньої освіти. Крім того, з неповнолітнім проведено бесіду профілактичного характеру, направлену на недопущення скоєння ним нових кримінальних правопорушень, необхідності продовження навчання та отримання обов’язкової загальної середньої освіти, недопущення вживання наркотичних та алкогольних речовин, тютюнопаління тощо. На жаль, ситуація з отриманням хлопцем паспорта ускладнюється тим, що цим має займатись мати хлопця, яка записана в свідоцтві про народження, як одинока мати і протягом багатьох років не проживає разом із дитиною, повністю  самоусунулась від виконання своїх обов’язків.

За результатами роботи, було надано рекомендації з юридично – правових питань та прийнято рішення щодо притягнення матері до відповідальності згідно ст. 184 КУпАП. Робота в даному напрямку продовжена.

 Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь