Пісочинська селищна рада
Харківська область

КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ!

Дата: 18.03.2020 10:17
Кількість переглядів: 303

Якою стороною одягати маску ?Цікаво ?
.
Наразі досить багато людей вимушені носити маску, але коли я дивлюся на те, як Ви їх носити, в мене виникає бажання  підійти , зняти ,щоб не псували досить цінну та "дорогу" річ.
.
1??.Одягати маску потрібно, якщо Ви захворіли та хочете захистити оточуючих від зараження, якщо Ви доглядаєте за хворим, при прямому контакті з хворою людиною. Під час карантину,  можливе використання  при вході в лікувальний заклад, в приміщеннях, в транспорті тощо. На вулиці ризик захворювання мінімальний і маска не потрібна?
.
 2??. Маску потрібно вдягати тільки чистими руками. Не забувайте помити руки з милом та/або обробити їх антисептиком перед тим, як одягати маску?
.
3??. Маска повинна щільно сидіти на обличчі, повністю закриваючи ніс, рот і підборіддя. Це важливо?Всі ці частини разом?
Якщо Ваш ніс відкритий - сенсу в такому носіння немає зовсім. Не переводьте маски!??
.
4??. Не чіпайте маску руками за внутрішню поверхню під час одягання . Та робіть це максимально акуратно на чисте обличчя ?
.
5??.  Насправді, не має великої різниці, якою стороною Ви одягнете маску, але для визначення внутрішньої та зовнішньої сторони маски, потрібно звернути увагу на  наявні деталі:
??Фіксатор для носу завжди  знаходиться зверху на  наружній частині. У цьому випадку маска одягається внутрішньою частиною до лиця. Фіксатор потрібно зігнути на вже одягненій масці, щоб маска максимально щільно прилягала до обличчя.
??При наявності водовідштовхувального просочення — розміщуємо маску не просоченим шаром всередину.  
??При наявності різного кольору — кольоровий шар, зазвичай ,одягаємо назовні.
??Петлі для вух і зав'язки , зазвичай, пришиваються з зовнішньої сторони
??Якщо є якісь специфічні особливості, виробник вказує  їх в прикладеній інструкції. Звертайте на це увагу. Інструкції до кожного виробу потрібно читати, навіть до маски.
.
6??. При використанні маски забороняється чіпати її руками.
.
7??.Знімати маску можна тільки за вушні петлі, не торкаючись до її тканини.
.
8??.Міняти маску потрібно приблизно кожні 2 години або при її зволоженні чи забрудненні. Якщо причиною вологості  стали кашель, чхання – зніміть її негайно?
.
9??. Використану маску потрібно викинути в сміття. Не зберігайте, не кладіть її в сумку або в кишеню. Подальше використання може нашкодити вашому здоров'ю. Не забувайте, що медична маска одноразова?
.
????. Обов'язково помийте руки з милом після використання маски. Це важливо, не забувайте!??
.
1??1??. Маска та борода - досить цікавий тандем, але не ефективний. Якщо Ви прагнете захисту - прийдеться відмовитись від бороди, нажаль.
.
1??2??. Одноразові медичні маски призначені для одноразового використання?Не існує способів стерилізації для відновлення первісної якості маски.
.
Для багаторазових марлевих масок застосовують прання у  максимально гарячій воді з мильним розчином. Після висихання, пропрасовують праскою з двох сторін, використовуючи максимально гаряче нагрівання. Але ефективність ціх виробів - мінімальна??
.
Тільки дотримуючись цих нескладних правил, Ви будете використовувати маску???? ефективно.  
.
Прості речі іноді рятують життя?
Бережіть себе та будьте здоровіФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь