A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Безпека дітей в умовах запровадження карантину та відповідальність батьків.

Дата: 30.04.2020 21:09
Кількість переглядів: 663

Служба у справах дітей та сім’ї нагадує про безпеку дітей в умовах запровадження карантину та відповідальність батьків!

Не зважаючи на введення режиму карантину на всій території України,  в період вимушеного відпочинку від навчання діти почали більше часу проводити на вулиці та шукати пригод у небезпечних місцях без нагляду дорослих. Наслідком цього стало збільшення кількості трагічних випадків загибелі дітей через недогляд батьків. Також частіше фіксуються факти жорстокого поводження з дітьми з боку батьків та осіб, що їх замінюють.  

Для того, щоб нагадати дорослим про те, чого може коштувати байдуже та безвідповідальне ставлення до безпеки власних дітей, Служба у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради в черговий раз роз’яснює, що  саме батьки та особи, які їх замінюють несуть відповідальність за збереження здоров`я та життя  дітей, забезпечення реалізації прав дитини на освіту, соціальний захист, всебічний розвиток та виховання в сімейному оточенні.  

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 р.  № 215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211» «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», та Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» розроблено ряд заходів з вищевказаного питання.

В умовах запровадженого карантину, рекомендуємо батькам, прийомним батькам, сім’ям опікунів/піклувальників, сім’ям усиновлювачів, сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах та мають на вихованні дітей:

  • забезпечити виконання законодавства у сфері захисту прав дітей, не допускати порушення прав дітей, жорстокого поводження та домашнього насильства відносно дітей;
  • з метою недопущення захворювання дитини на COVID-19 максимально обмежити перебування дітей у багатолюдних місцях, місцях відпочинку та проведення активного дозвілля в період дії обмежувальних заходів. Заборонено перебувати на вулиці групам дітей (більше 2-х), відвідувати дитячі та спортивні майданчики, інші громадські місця, перебувати у громадських місцях дітям молодше 14 років без супроводу батьків.

Додатково інформуємо, що симптоматика захворювання COVID-19 дуже подібна до захворювання на грип та інші ГРЗ, та при коронавірусній хворобі найтиповішими ознаками є сухий кашель, висока температура та задишка. При погіршенні самопочуття та виявленні симптомів гострих респіраторних захворювань необхідно зателефонувати до свого сімейного лікаря. Поширюється інфекція повітряно-крапельним шляхом (від людини до людини) та від контакту із зараженими поверхнями чи предметами (дверні ручки, кнопки ліфтів, телефони та ін.). Дотримуйтесь правил особистої гігієни, регулярно мийте руки з милом, провітрюйте приміщення, робіть вологе прибирання. Роз’ясніть своїм дітям, що таке коронавірусна хвороба, як вберегти себе від інфікування, чому треба дотримуватись правил особистої гігієни та умов карантинних заходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь