A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Увага! Небезпека!

Дата: 02.06.2020 11:35
Кількість переглядів: 478

З початку 2020 року піротехніки ДСНС України вилучили та знищили понад 23 тисячі вибухонебезпечних предметів

Піротехнічні підрозділи ДСНС України щодня проводять роботи щодо обстеження території країни, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів, як часів минулих війн, так і сучасних боєприпасів. Так, з початку 2020 року, станом на 2 червня, піротехніки Служби порятунку вже знищили 23 тис. 234 вибухонебезпечних предметів, у тому числі 366 авіаційних бомб.

Тільки за минулу добу було здійснено 53 виїзди для вилучення застарілих артснарядів та гранат.

Зокрема, 1 червня на Житомирщині, піротехніки Управління ДСНС області знищили 2 вибухонебезпечні предмети часів минулих війн. Одну ручну гранату Ф-1 знайшов мешканець обласного центру під мостом у мікрорайоні Богунія, а іншу небезпечну знахідку, - мінометну міну, - виявив громадянин під час збирання грибів у лісі, неподалік місцевого кладовища, в селі Тетерівка.

На Вінниччині цього ж піротехніки знищили артснаряд калібру 88 мм та ручну гранату Ф-1, які були виявлені напередодні у селищі Браїлів Жмеринського району та на узбіччі автошляху Кременець-Біла Церква Козятинського району.

Водночас, групою піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в Івано-Франківській області було знищено 76 мм артилерійський снаряд часів Другої Світової війни, виявлений на дачній ділянці садового товариства “Бистриця” на вулиці Івасюка в обласному центрі.

На Дніпропетровщині фахівці групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління ДСНС України в області упродовж 1 червня тричі залучались до робіт зі знешкодження боєприпасів. Так, у місті Верхньодніпровськ, під час випасу худоби, місцевим мешканцем було виявлено застарілий артилерійський снаряд калібру 76 мм. У Софіївському районі в полі за межами села Широке, під час проведення земельних робіт, громадяни виявили застарілу мінометну міну калібру 82 мм. Також на небезпечну знахідку цього дня натрапили і під час проведення господарських робіт у полі за межами села Любимівка.

Крім того тривають роботи з гуманітарного розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей.

Зокрема, на Донеччині впродовж 1 червня, піротехнічними розрахунками ДСНС України було перевірено 2,63 га місцевості, де виявлено та вилучено 71 одиницю ВНП.

На території Луганської області перевірено 2,23 га місцевості, де виявлено, вилучено та згодом знищено 11 артилерійських снарядів, 7 мінометних мін, 1 підривник та 1 одиницю інших вибухонебезпечних предметів.

Тож, з метою попередження нещасних випадків серед населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням дотримуватися правил безпечного поводження з вибухонебезпечними або невідомими предметами!

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;

  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;

  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;

  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;

  • розбирати вибухонебезпечний предмет.

Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102», а також ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати та знешкоджувати знайдені боєприпаси.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь