Пісочинська селищна рада
Харківська область

Вітаємо зі святом Івана Купала!

Дата: 06.07.2020 07:26
Кількість переглядів: 298

Фото без опису

В ніч з 06 на 07 липня відзначається Івана Купала (Іванів день).
У цей день дуже важлива єдність з природою: існує повір’я, що сонце, вода, вогонь мають змогу очищувати людину як фізично, так і духовно.
Обряди на Івана Купала починаються рано вранці 06 липня: зі сходом сонця бажано вмитися свіжою ранковою росою або викупатися у річці. Наші предки вірили, що рослини у цей день наповнювалися особливими цілющими властивостями. Вони поповнювали запаси трав і використовували їх для ворожінь, обрядів, лікування. Особливим успіхом вважалося знайти у ніч Івана Купала цвіт папороті, який розпускається всього на кілька хвилин. Вважалося, що завдяки йому можна відшукати зариті скарби та навчитися розуміти мову тварин.
Молоді люди придивлялися один до одного й шукали собі пару. Коли вибір був зроблений, дівчина і хлопець перестрибували разом через багаття, тримаючись за руки. Якщо пара перестрибнула, не розтуляючи рук - їхній шлюб мав бути міцний і щасливий. Також було дуже поширено ворожіння на вінку. Дівчата запалювали свічки та прикрашали їм вінок, після чого опускали його в річку. Якщо вінок не потонув, свічки не згасли - у цьому році дівчина обов’язково виходила заміж.
Яскраві обряди та традиції свята передаються від покоління до покоління. Це поєднує нас з пам’яттю предків, зберігає нашу культуру та національні традиції.
Шановні мешканці, вітаємо Вас зі святом! І нехай у наших родинах завжди пануватиме любов, злагода та добробут, а життя дарує тільки приємності!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь