Пісочинська селищна рада
Харківська область

Важлива інформація! Державні виплати підприємцям на дітей до 10-ти років

Дата: 03.08.2020 09:23
Кількість переглядів: 398

Фото без опису

Нагадуємо, що з 01.09.2020 р. припиняє дію постанова КМУ від 22.04.2020 р.  № 329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми», згідно якої протягом всього періоду  карантину та на один місяць після дати його відміни одному з батьків на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп призначається державна допомога.

З 01 липня  2020 року  розмір прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років становить 1859 грн., від 6 до 10 років становить  2318,00 грн.

Допомога призначається з місяця звернення і виплачується щомісячно за повний місяць.

Право на допомогу мають фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування і які належать до першої та другої групи платників єдиного податку і сплачували цей податок  за усі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року з моменту державної реєстрації фізичної особи — підприємця; 

- зареєструвалися як фізичні особи - підприємці у січні - березні
2020 р.; 

- фізичним особам - підприємцям, які до березня 2020 р. (включно) перейшли на спрощену систему оподаткування та обрали першу або другу групу платників єдиного податку;

- отримують пенсію за віком;   

- є особами з інвалідністю;

- досягли віку, встановленого статтею 26 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до  закону пенсію або соціальну допомогу та звільнені від сплати за себе єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Усі підприємці, що мають право на державну допомогу дітям (до 10 – ти років) можуть звернутись за  її призначенням з заявою особисто (попередній запис на прийом за телефоном 742-73-61) або подати заяву в електронній формі (через Урядовий портал kmu.gov.ua   в розділі «Електронні послуги»).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь