A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Служба у справах дітей та сім’ї інформує: ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЗАХІД «УРОК» та запобігання бездоглядності дітей

Дата: 14.09.2020 16:38
Кількість переглядів: 725

Протягом вересня – жовтня  на території Пісочинської ОТГ проводиться ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ЗАХІД «УРОК», метою якого є виявлення дітей шкільного віку, які не приступили або не охоплені навчанням, в т.ч. дітей, зарахованих на цілодобове перебування до закладів інституційного догляду та виховання, усунення причин та умов, запобігання бездоглядності та безпритульності серед дітей, профілактики злочинності та правопорушень в громаді, з метою надання адресної допомоги в підготовці до нового навчального року та осінньо – зимового сезону дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та організованого початку 2020-2021 навчального року.

Станом на 11.09.2020 року виявлена 14-річна дитина, яка не приступила до навчання. Батькам винесено попередження, та надано термін для усунення порушень законодавства. У разі продовження ухилення від забезпечення необхідних умов навчання та виховання дітей передбачена адміністративна відповідальність згідно зі статтею 184 КУпАП.

Також за інформацією, що надійшла із закладів освіти ОТГ, встановлено що одна дитина не повернулась з оздоровлення з-за кордону, налагоджено телефонний зв’язок з матір’ю, яка запевнила, що дитина приступить до навчання в жовтні поточного року.

У разі, якщо стали відомі випадки, коли діти шкільного віку не навчаються, просимо повідомляти про них.

Також, 11 вересня 2020 р. фахівцями із соціальної роботи служби у справах дітей та сім’ї В. Антипенком та І. Дубровською спільно з поліцейським офіцером громади А. Шаповаловим було здійснено виїзд до с. Надточії з метою розгляду скарги місцевих мешканців на сім’ю ромів з двома малолітніми дітьми, які проживають без реєстрації місця проживання та без права власності на житло. Було встановлено ознаки складних життєвих обставин, пов’язаних з перебуванням матері дітей в лікарні, малозабезпеченістю та відсутністю необхідних документів. Родина взята під соціальний супровід служби, робота з сім’єю буде продовжуватись.

Нагадуємо, що з метою попередження злочинності як з боку дітей, так і проти них, стимулювання відповідальності батьків за виховання та розвиток дітей, законодавством України про охорону та захист прав дитини встановлено відповідальність за факти перебування дітей без супроводу дорослих у вечірній час на вулиці.

Відповідно до ст.20-1 Закону України «Про охорону дитинства»:

Діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з двадцять другої до шостої години дітей до 16 років без супроводження осіб, зазначених у частині першій цієї статті.

Стаття 180-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, передбачає, що  порушення встановленого законом порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування, тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян - власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян(від 340 грн до 850 грн). За повторне порушення протягом року – від 850 грн до 1700 грн.

У разі виявлення дитини в розважальному закладі, закладі громадського харчування чи в громадських місцях у нічний час, батьків буде притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків (ст. 184 КУпАП).

Закликаємо батьків відповідально ставитись до своїх обов’язків щодо утримання, виховання та навчання дітей, не залишати їх без нагляду або  контролювати місце та час їх перебування без супроводу дорослих.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь