A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

До уваги отримувачів житлових субсидій!

Дата: 20.01.2021 14:33
Кількість переглядів: 264

Фото без опису

 

Пісочинська селищна рада нагадує про можливість звернутись за оформленням субсидії на житлово-комунальні послуги, попередньо записавшись на прийом до відділу соціального захисту населення за тел. 742- 73 -61.

Житлова субсидія є безповоротною адресною державною соціальною допомогою вразливим споживачам житлово-комунальних послуг - мешканцям домогосподарств, що проживають в житлових приміщеннях (будинках) і не можуть самотужки платити за житлово-комунальні послуги, оплачувати витрати на управління багатоквартирним будинком та витрати на комунальні послуги в такому будинку.

Право на отримання житлової субсидії мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, що проживають у житлових приміщеннях (будинках).

Субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо у межах норм споживання з урахуванням пільг, які надаються відповідно до чинного законодавства, і обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов’язкового відсотка платежу.

Житлова субсидія надається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців. Після закінчення строку надання субсидії виконується автоматичне призначення на наступний період:

- на неопалювальний сезон — з 1 травня по 30 вересня;

- на опалювальний сезон — з 1 жовтня по 30 квітня.

Житлові субсидії на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива призначаються у разі, коли домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення.

Житлова субсидія розраховується на всіх членів домогосподарства.

До складу домогосподарства включаються всі особи, що зареєстровані в житловому приміщенні (будинку) (для орендарів, внутрішньо переміщених осіб - особи, які фактично проживають). На таких осіб розраховуються соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування і їх доходи враховуються під час призначення житлової субсидії.

Під час призначення житлової субсидії враховуються також доходи членів сім’ї особи із складу домогосподарства у разі, коли їх зареєстроване (фактичне) місце проживання відмінне від адреси домогосподарства (крім доходів одного з подружжя, якщо обом більше 60 років і вони проживають у сільській місцевості або селищах міського типу, доходів батьків у разі призначення субсидії студентам, які зареєстровані у гуртожитку за місцем навчання, та доходів одного з батьків дитини у разі призначення субсидії другому з батьків з дитиною у разі, коли батьки розлучені або не перебували у шлюбі, а також осіб, які вважаються безвісно відсутніми за рішенням суду або мають правовий статус осіб, зниклих безвісти). При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

При зверненні в січні 2021 року до розрахунку будуть враховані доходи громадян з квітня                   2020 року по вересень 2020 року.

Хто не має права на житлову субсидію ?

- орендодавці, які не задекларували доходи від здачі майна в оренду

- особи, які вчинили одноразову покупку або оплатили послуги вартістю понад 50 тисяч гривень;

- володарі автомобілів, з дня випуску яких пройшло менше 5 років. Виняток становлять мопеди або машини, видані соціальними органами;

- особи, які протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією будь-яким законним способом набули право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб;

- боржники з оплати житлово-комунальних послуг, загальна сума заборгованості яких перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 гривень);

- власники житлових приміщень з великою квадратурою: опалювальна площа квартири перевищує 120 кв. метрів, а будинку — 200 кв. м;

- особи працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку в Центрі зайнятості як безробітні (крім студентів і одержувачів соціальних пенсій).

- у складі сім’ї є особа, яка ухиляється від сплати аліментів протягом понад трьох місяців.

Детальніше інформацію можна отримати на офіційному сайті Міністерства соціальної політики України: msp.gov.ua. де також можна подати відповідну заявку в електронному вигляді.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь