A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Пам’ятка для населення щодо профілактики пташиного грипу

Дата: 03.02.2021 10:51
Кількість переглядів: 422

Фото без опису

Пташиний грип - це інфекційне захворювання птиці, яке викликане вірусами грипу А. Вірус Н5М - це підтип вірусу грипу А, який буває в основному у птахів. Пташиний грип належить до великої групи різноманітних вірусів грипу, які спочатку вражають птахів. Зрідка ці віруси грипу можуть заразити інші біологічні види, зокрема свиней і людей. Віруси пташиного грипу не завжди заражають людей, але, починаючи з 1997 року, було зареєстровано більше як 100 підтверджених випадків зараження людей вірусами пташиного грипу. У більшості випадків люди заражувалися пташиним грипом внаслідок безпосередніх чи близьких контактів з інфікованими птахами (свійськими курями, качками й індиками) або з поверхнею, зараженою секрецією чи виділеннями інфікованих птахів. Симптоми пташиного грипу у людей можуть варіюватися від симптомів, типових для звичайного грипу (температура, кашель, біль у горлі і біль у м'язах) до інфекцій очей, пневмонії, важких респіраторних захворювань (гострий респіраторний синдром) та інших загрозливих для життя ускладнень.

Для зменшення ризику захворювання людей вірус пташиного патогенного грипу необхідно:

1. Уникати контакту з курами, качками та іншими птахами, у місцях, де були зафіксовані випадки захворювання птиці, в місцях забою, або там, де є підозра на наявність вірусу пташиного грипу. Не впускати домашню птицю в будинок. Забороняти дітям гратись з птахами або ж утримувати їх у квартирі. Зверніть увагу на те, що інфіковані птахи можуть поширювати хворобу ще до того, як буде виявлено симптоми захворювання. Деякі птахи, такі як качки, можуть бути інфікованими та розповсюджувати хворобу і при цьому не мати ніяких симптомів.

2. Уникайте близького контакту з людьми, які вже захворіли. Якщо ви захворіли - залишайтесь вдома іабо тримайтеся на відстані від інших; закривайте ніс та рот хусткою при кашлі та чиханні, щоб запобігти передачі вірусу.

3. Мийте руки з милом.

4. Регулярно прибирайте місця утримання домашніх птахів. Прибирайте та підмітайте екскременти та залишки їжі з загону кожен день. Спалюйте або закопуйте в землю пір'я та екскременти птахів. Закопувати потрібно глибоко з використанням вапна для того, щоб тварини, які живляться падаллю, не могли розкопати такі місця.

5. Необхідно дотримуватись заходів безпеки при приготуванні та вживанні в їжу м'яса птиці чи яєць.

6. Необхідно дотримуватись заходів безпеки при відвідуванні птахофабрики чи інших місць, де утримується птиця. Після відвідання місць перебування птиці чи контактування з птахами помийте руки з милом, почистіть та продезінфікуйте одяг, взуття, колеса велосипеду, мотоциклу чи іншого транспортного засобу. Перелік місць можливого скупчення перелітних птахів на території територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь