A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Увага! Служба у справах дітей та сім`ї інформує

Дата: 14.12.2021 13:14
Кількість переглядів: 400

Фото без опису

ШУКАЄМО ПАТРОНАТНИХ ВИХОВАТЕЛІВ

Адже якщо ви зараз перебуваєте в пошуку роботи і бажаєте допомогти тим дітям, які цього потребують, ви можете стати патронатних вихователем.

Що таке сімейний патронат над дитиною?

Це послуга, яка передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах, у сім’ї патронатних вихователів. Одночасно працівники соціального Центру підтримують таку сім’ю фаховими порадами, а держава — матеріально.

Які діти можуть бути влаштовані в патронатну сім’ю?

  • діти, яких залишили в пологовому будинку;
  • залишені чи підкинуті діти;
  • безпритульні діти
  • якщо в рідній сім’ї для дітей існує загроза життю та здоров’ю;
  • діти, з якими жорстоко поводилися;
  • якщо батьки дітей померли чи зникли;
  • діти із зони АТО;
  • будь-який інший випадок, коли батьки з якихось причин не можуть доглядати за своїми дітьми.

У патронатну сім’ю влаштовують дітей від народження до 18 років. З 14 років дитина повинна сама погодитися, щоб над нею вели патронаж. Рідних братів і сестер влаштовують тільки в одну патронатну сім’ю.

Скільки часу дитина перебуває у патронатній сім’ї?

Максимальний термін перебування дітей у сім’ї патронатного вихователя три місяці. Інколи орган опіки може продовжити термін перебування дитини у патронатній сім’ї до шести місяців.

Хто направляє дитину в патронатну сім’ю?

У патронатну сім’ю дитину може направити соціальний працівник, який супроводжує сім’ю, котра опинилася у непростих життєвих обставинах, працівник служби у справах дітей та сім’ї, поліція, сімейний лікар. Також за допомогою можуть звертатися самі батьки та діти.

Які обов’язкові умови створення патронатної сім’ї?

Патронатний вихователь — це людина, яка здійснює догляд, виховання та розвиток дитини, яка влаштована в її сім’ю. Вихователь має бути віком від 35 до 60 років — для жінок чи від 35 до 65 років — для чоловіків. Потрібно мати житло — власне чи орендоване, мати досвід виховання дітей.

Патронатний вихователь повинен бути офіційно безробітним. У нього має бути помічник — дружина чи чоловік, батьки чи повнолітні діти. Звісно, не можна мати судимості. І вихователь, і помічник проходять обов’язкове навчання.

Що платить держава патронатним вихователям?

За послуги з догляду та виховання дитини патронатний вихователь отримує заробітну плату в розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (з 1 січня 2022 року – 11 965 грн.)

Довідка: прожитковий мінімум для працездатних осіб з 1 січня 2022 року складає 2 393 гривень,  першого липня — 2 508 гривень, з першого грудня становитиме 2 589 гривень.

Якщо в сім’ю патронатного вихователя влаштовується дитина віком до одного року, дитина з інвалідністю, малолітня або неповнолітня вагітна, або одночасно двоє і більше дітей, розмір грошового забезпечення збільшується на 10 відсотків за кожну дитину, але сумарно не більш як на 50 відсотків.

Також на дитину виплачується соціальна допомога — в розмірі 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць. Цю допомогу платять, щоб дитина повноцінно харчувалася, виховувалася та розвивалася (від 5 250 грн до 9 163 грн, залежно від віку та стану здоров’я дитини).

Довідка: прожитковий мінімум для дітей до шести років з першого січня – 2 100 гривень, з першого липня — 2 201 гривня, з першого грудня — 2 272 гривні. Прожитковий мінімум для дітей від 6 до 18 років: років з першого січня –  2618 гривень, з 1 липня – 2 744 гривень, з 1 грудня – 2 833 гривні.

Куди звертатися, щоб стати патронатним вихователем?

Якщо ви зараз шукаєте роботу, маєте досвід виховання дітей і бажаєте допомогти діткам, які потребують тимчасової підтримки, звертайтеся до Служби у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради.

Адреса: сел Пісочин, пров. Транспортний, 2 каб. 24, Телефон: 742-72-70


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь