A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Шановні непрацюючі малозабезпечені мешканці Пісочинської громади!

Дата: 03.02.2022 15:31
Кількість переглядів: 352

Фото без опису

З 1 січня 2022 року набуває чинності постанова Кабінету Міністрів України «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» від 21 квітня 2021 р. № 397, в якій визначено, що непрацюючі члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані як безробітні, отримають унікальну можливість розпочати нове життя. Держава пропонує отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи. Фінансова допомога видається одноразово шляхом закупівлі обладнання та матеріалів для організації підприємницької діяльності, передбачених бізнес-планом особи, є безготівковою, безвідсотковою та поворотною - її необхідно буде повернути через три роки підприємницької діяльності.

Але сума, що повертається, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. Фінансова допомога не повертається, якщо особою, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність:

- за трирічний період з дати отримання фінансової допомоги – сплачено податки, збори (обов’язкові платежі) і єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне страхування в сумі, що перевищує суму наданої фінансової допомоги;

- у перший рік з дати отримання фінансової допомоги працевлаштовано за направленням центру зайнятості не менше ніж двох непрацюючих працездатних осіб із числа членів малозабезпечених сімей строком не менше ніж на два роки.

Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання.

Для отримання фінансової допомоги треба звернутись до центру зайнятості (або за наявності технічної можливості через Єдиний державний веб-портал електронних послуг) та подати:

1. Заяву про надання фінансової допомоги за встановленою формою;

2. Довідку про надання фізичним особам відомостей про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність (наявність) судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством;

3. Бізнес-план.

Детальний опис механізму надання допомоги міститься за посиланням: посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь