A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ СУБ`ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ

Дата: 05.03.2024 08:59
Кількість переглядів: 50

Фото без опису

Із жовтня медичні огляди проходитимуть по-новому

Звертаємо увагу керівників суб’єктів господарювання, що з 01.10.2024 наберуть чинності накази МОЗ України від 08.11.2023 №1925 та від 24.11.2023  №2002, що вносять зміни до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23 липня 2002 року №280.

Документи оновлюють вимоги до організації  проведення профілактичних медичних оглядів працівників деяких професій.

Зміни торкнуться підприємств та організацій, до роботи в яких не можуть бути допущені невакциновані особи.

Зміни також стосуються переліку інфекційних хвороб, носійство або захворювання на які є підставою для недопуску до виконання професійних обов’язків. Документ розширили інфекційними хворобами, що можуть викликати надзвичайні ситуації в системі громадського здоров’я, а натомість виключили такі, що не передаються від людини до людини.

Найбільших змін зазнав перелік необхідних обстежень для проведення обов’язкових медичних оглядів. До необхідних лікарів-спеціалістів додали лікаря-психіатра. Флюорографія або рентгенологічне обстеження органів грудної клітини проводитиметься виключно за наявності факторів ризику наявності в працівника туберкульозної інфекції – після проходження анкетування. Бактеріологічні дослідження (так звані «кишкова група» і «мазок на стафілокок») стануть обов’язковими лише для працівників, які безпосередньо пов’язані з виготовленням та реалізацією продуктів харчування.

Якщо робота працівника передбачає ризик інфікуватися при виконанні професійних обов’язків та/або інфікувати інших і проти зазначених інфекційних хвороб існує вакцинація, такий працівник не допускатиметься до роботи без щеплень.

Відповідно до п. 11 Порядку проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2001 №559, для проведення обов’язкового періодичного медичного огляду роботодавець складає список працівників, які повинні пройти цей огляд, та погоджує його з територіальним органом Держпродспоживслужби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь