A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

«Крок в зелене майбутнє».

Дата: 09.04.2015 11:52
Кількість переглядів: 950

В рамках двомісячника «Зелена весна» за ініціативою Пісочинської селищної ради розроблено екопроект «Крок в зелене майбутнє». Пропонуємо мешканцям приєднатись до реалізації проекту. Перший крок — встановлення в місцях загального користування (вхід до під’їзду, дитячий майданчик, магазини тощо) контейнерів для збору побутових хімічних джерел струму (батарейок), які були в користуванні.

У повсякденному житті батарейки вкрай важливі для більшості людей. Вони використовуються в ліхтариках, годинниках, телефонах, пультах, іграшках.

На кожній батарейці є маркування, яке попереджає про небезпеку її викидання разом із звичайним сміттям. Адже в звичайних батарейках містяться важкі метали, кислоти, луги, які,  потрапляючи у воду або ґрунт, завдають значної шкоди довкіллю.

Після спрацювання металеве покриття батарейки руйнується від корозії, важкі метали потрапляють в ґрунт, воду, звідки поширюються на інші території.

В природних умовах пальчикова батарейка розкладається приблизно 10 років. Вчені підрахували, що одна пальчикова батарейка забруднює важкими металами 20 кв. м. ґрунту. В лісі це територія існування двох дерев, двох кротів, одного їжака і декількох тисяч дощових черв’яків.

Наприклад, за рік ваша сім’я викинула 10 батарейок (від годинника, пульту, іграшок). Цього достатньо, щоб згубити або зробити непридатним для існування 200 кв.м. ґрунту, де існує 20 дерев, 20 кротів, 10 їжаків.

Одна пальчикова батарейка забруднює важкими металами 400 л. води. Наприклад, якщо Ви споживаєте 1,5 л питної води на добу, то об’єму води, що забруднюється однією батарейкою, вистачить приблизно для споживання питної води протягом 9 місяців.

Також шкідливі важкі метали, що містяться в батарейці, небезпечні і для людського організму. Ось, наприклад, свинець накопичується в основному в нирках. Це викликає важкі захворювання мозку, нервові розлади. А кадмій накопичується в печінці, нирках, кістках, щитовидній залозі, він є канцерогеном, тобто провокує рак. Також ртуть, яка присутня в батарейці, впливає на мозок, нервову систему, нирки, печінку, вона викликає нервові розлади, погіршення зору, слуху, порушення опорно-рухової системи, захворювання дихальних шляхів.

Пісочинська селищна рада закликає разом берегти довкілля, частиною якого є ми. Разом ми зможемо зберегти гарне майбутнє для наших нащадків. Ось тому пропонуємо Вам взяти участь в екопроекті та утилізувати непридатні для використання батарейки у спеціальні контейнери. По мірі необхідності, волонтери будуть збирати використані батарейки та відправляти на необхідну та нешкідливу утилізацію.

Запрошуємо Вас приєднатися до екопроекту, встановивши будь-який контейнер для збору відпрацьованих батарейок у місцях загального користування. Ми забезпечимо Вас агітаційними листівками та безкоштовними послугами з транспортування та утилізації батарейок по мірі необхідності.

Також Пісочинська селищна рада запрошує усіх мешканців взяти участь у розбудові найкращого селища країни – селища Пісочин. Усі ідеї та проекти, що здатні зробити наше селище ще кращим, будуть уважно розглянуті та знайдуть підтримку з боку селищної ради.

Свої ідеї та пропозиції надсилайте на адресу офіційної групи Пісочинської селищної ради в соціальній мережі ВКонтакте. За додатковою інформацією звертатись за телефоном 0978864893.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь