Пісочинська селищна рада
Харківська область

Інспектування соціального житла

Дата: 16.03.2020 09:20
Кількість переглядів: 307

Відсутність житла – одна з найактуальніших проблем для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, які випускаються в доросле життя з інтернатних закладів, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей піклувальників.
Як відомо, в Україні на законодавчому рівні закріплено обов’язок держави піклуватися про захист житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа.
Закон України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» встановлює два напрями захисту житлових прав дітей зазначених категорій, а саме:
1) збереження житла, яке вже належить їм на правах власності або на правах користування;
2) надання нового житлового приміщення.
Законом передбачено, що за дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, а також за особами з їх числа зберігається право на житло, у якому вони проживали з батьками або іншими родичами до моменту встановлення опіки/піклування, влаштування в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Відповідальність за збереження житла та повернення його дітям після завершення терміну їх перебування в сім’ї опікуна або піклувальника, прийомній сім’ї, дитячому будинку сімейного типу, закладі для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, несуть місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування, розташовані за місцем знаходження такого нерухомого майна.
З метою збереження цього нерухомого майна, Пісочинська селищна рада, як орган місцевого самоврядування вживає певних заходів. Так, у 2017 та 2018 роках було придбане житло для осіб вищеназваної категорії. 11 осіб отримали соціальне житло, з ними укладено договори найму.
12.03.2020 р. було здійснено соціальне інспектування цих сімей, проведено перевірку оплати комунальних послуг, дотримання мешканцями правил громадського порядку. Разом з тим, сім’ям з дітьми було надано допомогу продуктами харчування, проконсультовано з юридично-правових питань.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь