Пісочинська селищна рада
Харківська область

КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ!

Дата: 18.03.2020 10:17
Кількість переглядів: 307

Якою стороною одягати маску ?Цікаво ?
.
Наразі досить багато людей вимушені носити маску, але коли я дивлюся на те, як Ви їх носити, в мене виникає бажання  підійти , зняти ,щоб не псували досить цінну та "дорогу" річ.
.
1??.Одягати маску потрібно, якщо Ви захворіли та хочете захистити оточуючих від зараження, якщо Ви доглядаєте за хворим, при прямому контакті з хворою людиною. Під час карантину,  можливе використання  при вході в лікувальний заклад, в приміщеннях, в транспорті тощо. На вулиці ризик захворювання мінімальний і маска не потрібна?
.
 2??. Маску потрібно вдягати тільки чистими руками. Не забувайте помити руки з милом та/або обробити їх антисептиком перед тим, як одягати маску?
.
3??. Маска повинна щільно сидіти на обличчі, повністю закриваючи ніс, рот і підборіддя. Це важливо?Всі ці частини разом?
Якщо Ваш ніс відкритий - сенсу в такому носіння немає зовсім. Не переводьте маски!??
.
4??. Не чіпайте маску руками за внутрішню поверхню під час одягання . Та робіть це максимально акуратно на чисте обличчя ?
.
5??.  Насправді, не має великої різниці, якою стороною Ви одягнете маску, але для визначення внутрішньої та зовнішньої сторони маски, потрібно звернути увагу на  наявні деталі:
??Фіксатор для носу завжди  знаходиться зверху на  наружній частині. У цьому випадку маска одягається внутрішньою частиною до лиця. Фіксатор потрібно зігнути на вже одягненій масці, щоб маска максимально щільно прилягала до обличчя.
??При наявності водовідштовхувального просочення — розміщуємо маску не просоченим шаром всередину.  
??При наявності різного кольору — кольоровий шар, зазвичай ,одягаємо назовні.
??Петлі для вух і зав'язки , зазвичай, пришиваються з зовнішньої сторони
??Якщо є якісь специфічні особливості, виробник вказує  їх в прикладеній інструкції. Звертайте на це увагу. Інструкції до кожного виробу потрібно читати, навіть до маски.
.
6??. При використанні маски забороняється чіпати її руками.
.
7??.Знімати маску можна тільки за вушні петлі, не торкаючись до її тканини.
.
8??.Міняти маску потрібно приблизно кожні 2 години або при її зволоженні чи забрудненні. Якщо причиною вологості  стали кашель, чхання – зніміть її негайно?
.
9??. Використану маску потрібно викинути в сміття. Не зберігайте, не кладіть її в сумку або в кишеню. Подальше використання може нашкодити вашому здоров'ю. Не забувайте, що медична маска одноразова?
.
????. Обов'язково помийте руки з милом після використання маски. Це важливо, не забувайте!??
.
1??1??. Маска та борода - досить цікавий тандем, але не ефективний. Якщо Ви прагнете захисту - прийдеться відмовитись від бороди, нажаль.
.
1??2??. Одноразові медичні маски призначені для одноразового використання?Не існує способів стерилізації для відновлення первісної якості маски.
.
Для багаторазових марлевих масок застосовують прання у  максимально гарячій воді з мильним розчином. Після висихання, пропрасовують праскою з двох сторін, використовуючи максимально гаряче нагрівання. Але ефективність ціх виробів - мінімальна??
.
Тільки дотримуючись цих нескладних правил, Ви будете використовувати маску???? ефективно.  
.
Прості речі іноді рятують життя?
Бережіть себе та будьте здоровіФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь