Тимчасові рекомендацій МОЗ України щодо організації протиепідемічних заходів під час проведення культурно-мистецьких заходів на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)
Дата: 09.06.2020 15:53
Кількість переглядів: 444
При проведенні заходу має бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни.
На території проведення заходу розміщуються інформаційні матеріали щодо індивідуальних заходів профілактики коронавірусної хвороби.
При проведенні заходів суб'єкт господарювання вживає заходів з недопущення скупчення відвідувачів.
Дозволяється одночасне перебування відвідувачів заходу з розрахунку не більше 1 особи на 5 кв.м. загальної площі огородженої території для заходів просто неба або загальної площі приміщення закладу культури, де проводиться захід.
Проведення заходів дозволяється лише з розміщенням відвідувачів на сидячих місцях.
Харчування під час проведення заходів організовується відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 02.06.2020 № 32.
Суб'єкти господарювання/організатори повинні забезпечити:
- наявність достатнього запасу засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками;
- постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в службових санвузлах та санвузлах загального користування;
- вологе прибирання місць найбільшого скупчення людей;
- дезінфекцію поверхонь з якими контактують відвідувачі, у всіх громадських та службових зонах;
- безперебійну роботу систем вентиляції у випадку проведення культурного заходу в приміщенні;
- централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери/урни з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією;
- проведення навчання з працівниками щодо дотримання правил гігієни рук.
Працівники та організатори зобов'язані:
- носити респіратор або захисну маску;
- регулярно мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними антисептиками не рідше 1 разу на 3 години;
- утримуватится від контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань;
- самоізолюватися у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.
Відвідувачі зобов'язані:
- чітко дотримуватись вказівок організаторів щодо отримання протиепідемічних заходів;
- не відвідувати заходи у разі виникнення респіраторних симптомів.
Детальніше за посиланням: МОЗ УКРАЇНИ
« повернутися