Пісочинська селищна рада
Харківська область

Вітаємо зі святом Івана Купала!

Дата: 06.07.2020 07:26
Кількість переглядів: 302

Фото без опису

В ніч з 06 на 07 липня відзначається Івана Купала (Іванів день).
У цей день дуже важлива єдність з природою: існує повір’я, що сонце, вода, вогонь мають змогу очищувати людину як фізично, так і духовно.
Обряди на Івана Купала починаються рано вранці 06 липня: зі сходом сонця бажано вмитися свіжою ранковою росою або викупатися у річці. Наші предки вірили, що рослини у цей день наповнювалися особливими цілющими властивостями. Вони поповнювали запаси трав і використовували їх для ворожінь, обрядів, лікування. Особливим успіхом вважалося знайти у ніч Івана Купала цвіт папороті, який розпускається всього на кілька хвилин. Вважалося, що завдяки йому можна відшукати зариті скарби та навчитися розуміти мову тварин.
Молоді люди придивлялися один до одного й шукали собі пару. Коли вибір був зроблений, дівчина і хлопець перестрибували разом через багаття, тримаючись за руки. Якщо пара перестрибнула, не розтуляючи рук - їхній шлюб мав бути міцний і щасливий. Також було дуже поширено ворожіння на вінку. Дівчата запалювали свічки та прикрашали їм вінок, після чого опускали його в річку. Якщо вінок не потонув, свічки не згасли - у цьому році дівчина обов’язково виходила заміж.
Яскраві обряди та традиції свята передаються від покоління до покоління. Це поєднує нас з пам’яттю предків, зберігає нашу культуру та національні традиції.
Шановні мешканці, вітаємо Вас зі святом! І нехай у наших родинах завжди пануватиме любов, злагода та добробут, а життя дарує тільки приємності!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь