Пісочинська селищна рада
Харківська область

Інформація для споживачів сел.Пісочин

Дата: 12.07.2024 08:08
Кількість переглядів: 97

12 липня 2024 року

 

Інформація для споживачів сел.Пісочин

 

На виконання вимог «Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності», затвердженого наказом Мінрегіону від 05.06.2018 № 130, КП «Харківські теплові мережі» звернулося до Пісочинської селищної ради з відповідною заявою про необхідність зміни тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання, тарифів на послуги з теплопостачання для всіх категорій споживачів шляхом повного перегляду тарифів.

Відповідно до Закону України №2479-ІХ «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення їх функціонування», якими заборонено протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, підвищення тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання), послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води тільки для категорії населення. Чинні тарифи на послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для всіх категорій споживачів розміщено на офіційному веб-сайті КП «Харківські теплові мережі» за посиланням: Кп "Харківські теплові мережі" (hts.kharkov.ua). Додатково повідомляємо, що тариф для споживачів категорії «Населення» становить: послуга з постачання теплової енергії: 1539, 50 грн. за 1 Гкал (без ПДВ); послуга з постачання гарячої води: - за умови підключення  рушникосушильників до систем  централізованого постачання гарячої води – 93,22 грн. за 1 куб.м (з ПДВ); - за відсутності рушникосушильників – 86, 32 грн. за 1 куб. м (з ПДВ).

Необхідність встановлення економічно обґрунтованих тарифів на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії для всіх категорій споживачів обумовлена вимогами пункту 57 Порядку 869 щодо щорічної подачі ліцензіатом уповноваженому органові відповідної територіальної громади, на території якої ліцензіат провадить ліцензовану діяльність, заяву та розрахунки тарифів на плановий період за встановленими такими органами формами з відповідними розрахунками, підтвердними матеріалами і документами.

Крім того, необхідність встановлення нових тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для споживачів КП «Харківські теплові мережі» обумовлена змінами економічних показників, таких як:

     1) зменшення обсягів виробництва, транспортування та постачання теплової енергії в зв’язку з воєнними діями та введенням в Україні воєнного стану;

2) збільшення вартості електроенергії;

3) перегляд витрат на оплату праці в звязку з зростанням прожиткового мінімуму згідно до Закону України «Про Державний бюджет на 2024 рік»;

4) перегляд витрат на матеріальні ресурси для виконання ремонтів;

5) врахування в структурі тарифів на теплову енергію коштів на повернення основної суми запозичень та відсотків по кредитам міжнародних фінансових установ;

6) збільшення інших витрат у зв’язку з інфляційними процесами.

Розмір та структура планованих тарифів на послуги теплопостачання для споживачів сел. Пісочин надаються у Додатках.

Зауваження і пропозиції до оприлюднених матеріалів приймаються до 19 липня 2024 року у письмовому або електронному вигляді з зазначенням прізвища, ім`я та по-батькові (для юридичної особи – повного найменування, посади), адреси та контактних телефонів для зворотного зв’язку, за адресою КП «Харківські теплові мережі»; 61037, м.Харків, вул. Мефодіївська, 11, або на електронну адресу e-mail: hts@hts.kh.ua з позначкою «зауваження до нових тарифів для споживачів сел.Пісочин».

Місцезнаходження органу, уповноваженого встановлювати тарифи: 62416, Харківська область, Харківський р-н, сел. Пісочин, вул. Беліменків, буд. 2.

ТАРИФИ ТА СТРУКТУРА ХТМ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь