A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

ОГОЛОШЕННЯ

Увага! Готуючись на зимову риболовлю, не забувайте про безпеку!

Багато з любителів зимової риболовлі вважають, що по першому льоду процес буває найбільш вдалим. Саме тому, вони прагнуть вибратися до водойм відразу після перших морозів. Однак, для безпечної риболовлі слід дотримуватися низки правил, що стосуються юезпечної поведінки на льоду. Обов`язково слід звернути увагу на товщину льоду: вона не повинна бути менше восьми сантиметрів. Не слід здійснювати вилов риби, якщо немає впевненості в міцності поверхні! Якщо лід проломився й людина потрапила у воду, то навіть короткочасне перебування в ній може дуже негативно відбитися на її стані здоров’я. Задля безпечної риболовлі кожний рибалка повинен мати при собі мінімальний набор засобів, що допоможуть врятуватися у разі небезпеки, а саме: мотузку довжиною не менш 10 метрів, пішню, а також так звані у народі рятувалки (спасалкі – два прилади для рук, з’єднані між собою мотузкою, щоб було зручно вилізти з води якщо провалишся). Шановні рибалки! Дотримуйтеся правил безпеки під час зимової риболовлі. Не ризикуйте своїм здоров`ям і життям , пом’ятайте – вас чекають дома!

11:49:11 17.12.2021

УВАГА! ІНФОРМУЄ ДЕПАРТАМЕНТ ХАРКІВСЬКОЇ ОДА

Увага! За інформацією Департаменту цивільного захисту Харківської ОДА 20 жовтня на Харківщині перевірять системи оповіщення населення. Електросирени увімкнуть о 07:52 та 14:25.  Уривчасте звучання електросирен означає: «Увага всім!». Почувши звучання, необхідно увімкнути телебачення (UA:Харків) або радіомовлення (дротове або ефірне на частоті 106,1 МГц) для прослуховування повідомлень, що передаються. Надалі потрібно діяти відповідно до отриманої інформації. Під час планової технічної перевірки необхідно зберігати спокій і продовжувати свої справи. https://kharkivoda.gov.ua/news/112424

14:19:39 18.10.2021

Основні правила безпечного обігріву в опалювальний сезон

Шановні мешканці! З настанням осіннього періоду нагадуємо Вам про основні правила безпечного обігріву в опалювальний сезон. Необережне використання електрообігрівачів та опалювальних печей, їхня несправність, перевантаження електромереж призводять к пожежам. У більшості випадків пожежі трапляються з вини самих громадян, адже слідкувати за правильною роботою котлів, печей, димоходів, а також обігрівачів до безпечної роботи — обов’язок саме мешканців будинків. Аби запобігти виникненню пожеж у період коливання температури повітря, варто неухильно дотримуватись правил пожежної безпеки: - до початку опалювального сезону необхідно подбати про стан джерела обігріву: слід вчасно очистити димоходи та печі від сажі, перевірити піч на наявність тріщин, тощо; - біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м; - печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій; - не слід застосовувати для обігріву приміщень несертифіковані та саморобні нагрівальні прилади; - не можна розташовувати прилади обігріву безпосередньо під розеткою, а також на шляхах евакуації людей; - не варто вмикати одночасно багато електроприладів у подовжувач, адже електромережа може не витримати перевантаження; - не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками; - використовувати електрообігрівальні прилади для сушіння одягу та інших матеріалів; - не залишайте ввімкненими електрообігрівальні пристрої під час відсутності людей у будинку; - не паліть у ліжку. Дбайте про безпеку Вашої оселі! Не ризикуйте своїм життям та благополуччям рідних!

11:28:38 06.10.2021

Правила безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів

Шановні мешканці, нагадуємо Вам правила безпеки при виявленні вибухонебезпечних предметів. Категорично забороняється: - торкатися підозрілого предмету або пересувати його; - заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; - здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання; - намагатися самостійно знешкоджувати знахідку. Пам'ятайте, що у разі виявлення вибухонебезпечних предметів необхідно відразу повідомити про це за номером «101» або «102»!

11:25:20 05.10.2021

Увага! Правила безпечного відпочинку на водоймах

З настанням теплих днів люди все частіше обирають місцем свого відпочинку затишні береги водойм. Відпочинок біля води — це чудовий спосіб проведення дозвілля! Однак, якщо під час відпочинку нехтувати елементарними правилами безпеки, відпочинок може завершитися справжньою трагедією. Найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є недотримання правил безпечної поведінки. Зокрема, це купання в необладнаних, незнайомих місцях і купання в нетверезому стані. Щодо надзвичайних подій за участю дітей, то нещасні випадки стаються зазвичай через те, що дорослі залишають маленьких дітей без нагляду поблизу місць з підвищеним рівнем небезпеки або ж дозволяють дітям самостійно відвідувати водойми. Шановні мешканці! Пісочинська селищна рада нагадує: для того, щоб уникнути трагедії під час відпочинку, необхідно завжди дотримуватися елементарних правил безпеки! • Пам’ятайте! Відпочивати та купатися можна лише на спеціально обладнаних пляжах. • Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при швидкості вітру до 10м/сек, температурі води — не нижче +18° С, повітря — не нижче +24° С. • Не рекомендується купатися поодинці біля крутих, стрімчастих і зарослих густою рослинністю берегів. • Переконайтесь в безпеці дна й достатній глибині водоймища. • Пірнати можна лише там, де є для цього достатня глибина, прозора вода, рівне дно. • Заходити у воду необхідно повільно, дозволяючи тілу адаптуватися до зміни температури повітря та води. • Не залишайте дітей без нагляду біля води та не дозволяйте їм самостійно відвідувати місцеві ставки та річки. • Не запливайте далеко. Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах. • Не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння. • Не наближайтесь до суден, човнів і катерів, які пропливають поблизу вас. • Плавайте у воді не більше 15 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 – 5 хвилин. • Після купання не рекомендується приймати сонячні ванни, краще відпочити в тіні. • Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Шановні мешканці! Будьте обережні під час відпочинку на воді та дотримуйтеся порад рятувальників. Дбайте про власну безпеку! У випадку виникнення надзвичайної події негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101»!

09:57:03 07.08.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь