A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Служба у справах дітей та сім'ї Пісочинської селищної ради

Служба у справах дітей та сім`ї Пісочинської селищної ради інформує:

07 липня 2020 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі Пісочинської селищної ради. В ході засідання розглянуто та прийнято рішення по наступних питаннях: -  Захист житлових прав дитини - сироти, а саме призначення опікуна над майном дитини; - 3 заяви від батьків (сел. Коротич та сел. Пісочин) стосовно визначення способу участі батька, який проживає окремо у вихованні малолітньої дитини, затверджено проект висновку комісії для подальшому розгляді на виконкомі Пісочинської селищної ради. - 2 заяви від батьків (сел. Пісочин та сел. Коротич) щодо підтвердження місця проживання дитини для виїзду за межі України з одним із батьків на відпочинок. - Про продовження соціального супроводу двох сімей (сел. Пісочин), які опинилися у складних життєвих обставинах. Попередньо питання детально вивчені працівниками служби у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради, обговорені присутніми членами комісії та запрошеними. Тому за результатами засідання комісією прийняті компетентні та виважені рішення, спрямовані на захист прав та інтересів дітей.

11:03:41 08.07.2020

Служба у справах дітей та сім`ї Пісочинської селищної ради. Робота з неповнолітніми, які перебувають у конфлікті з законом

На виконання Плану спільних заходів, спрямованих на реалізацію пробації щодо неповнолітніх, які перебувають у конфлікті із законом на 2020 рік та в рамках ведення соціального супроводу було відвідано родину неповнолітнього Х.Д.О., 2003р.н., за адресою: сел. Пісочин, вул. Ш.  який перебуває на обліку Служби у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради як дитина, що перебуває у складних життєвих обставинах та Люботинського МВ філії ДУ «Центр пробації» в Харківській області. Неповнолітньому було винесено запобіжний захід у вигляді домашнього арешту за попередньо скоєні злочини.  Було виявлено, що неповнолітній самовільно залишив місце фактичного проживання та не з’являвся вдома більше 4 днів, з ним не має зв’язку та його місце перебування не відомо.  Про даний факт повідомлено начальника Люботинського ВП Харківського ВП ГУНП України в Харківській області.

14:29:25 15.06.2020

Служба у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради вітає усіх дітей громади з Міжнародним днем захисту дітей!

Свято відзначається 1 червня в усьому світі. Воно покликане звернути увагу громадськості на проблеми дитинства, захистити дітей від небезпек сучасного світу та захистити інтереси тих маленьких жителів нашої планети, хто не в змозі зробити це самостійно, потерпає від помилок дорослих. Сім'я і дитина - це споконвічні цінності, які сповідує український народ, будуючи свою державність та розвиваючи власну культуру. Турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя. Бажаємо щасливого дитинства кожній дитині, миру і злагоди кожній родині, усій Україні! Наснаги і мудрості батькам, педагогам, дорослим, - всім, хто причетний до найвідповідальнішої справи – виховання наступного покоління!

12:28:56 01.06.2020

Служба у справах дітей та сім’ї повідомляє:

Протягом квітня 2020 року працівниками служби у справах дітей та сім’ї Пісочинської спільно з поліцейськими офіцерами громади було проведено чергові профілактичні рейди на території Пісочинської ОТГ. Під час рейду було обстежено сім’ї, де не забезпечуються умови виховання та навчання дітей. З батьками дітей було проведено профілактичні бесіди про належне виконання батьківських обов’язків, попереджено про необхідність обов’язкового дотримання карантинних обмежень. За результатами обстеження складено відповідні акти. 

15:28:08 28.04.2020

Служба у справах дітей та сім’ї інформує:

06 та 07 квітня 2020 року співробітники служби у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради спільно з поліцейськими офіцерами громади здійснили чергове соціальне інспектування сімей, які з різних причин опинилися у складних життєвих обставинах. З метою недопущенням розповсюдження на території Пісочинської ОТГ коронавірусу СОVID – 19 здійснювалось роз’яснення про необхідність обов’язкового дотримання карантинних обмежень. Крім того найвразливішим категоріям сімей було вручено продукти першої необхідності, які сьогодні їм особливо важливі. Бережіть себе та близьких і будьте здорові!

14:04:53 07.04.2020

Служба у справах дітей та сім’ї Пісочинської інформує:

03 березня інспекторами із соціальної роботи служби у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради Дубровською І.І., Габай Т.В., Антипенком В.В. спільно з поліцейським офіцером громади Шаповаловим А.В. було здійснене чергове соціальне інспектування сімей, в яких діти мають пропуски  занять без поважних причин, а батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків, порушуючи діюче законодавство щодо захисту прав дітей, зокрема  ст.150 Сімейного кодексу України та інші нормативно-правові акти.  Під час здійснення візиту до проблемних родин було дійсно виявлено факти, коли діти не відвідують заклади освіти з різних причин, але без жодної поважної. Адміністраціями закладів освіти проводилася  безпосередня робота з батьками, спрямована на недопущення подібних випадків. Але, на жаль,  вона не завжди має позитивний результат. У випадках, коли заклади освіти вичерпали свої можливості по залученню дітей до навчання,  служба у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради приймає в межах своїх повноважень міри реагування до батьків. Так, вдалося провести виховну роботу з чотирма безвідповідальними батьками, яким винесено попередження, а у відношенні двох батьків-складено протокол за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Слід зазначити, що із появою поліцейських офіцерів громади, робота в даному напрямку ще більш активізувалася, і факти ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання передбачених законодавством обов'язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання малолітніх та неповнолітніх дітей, не залишаться без уваги.

11:29:44 05.03.2020

Служба у справах дітей та сім`ї Пісочинської селищної ради інформує.

Служби у справах дітей відповідно до  Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей» мають ряд повноважень  щодо соціального захисту дітей та профілактики правопорушень серед них. Зокрема, вони мають реагувати на випадки порушення прав та законних інтересів дітей. Так, Службою у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради була виявлена дитина у віці 14 років, мешканка селища Коротич, яка не мала свідоцтва про народження, що є грубим порушенням її прав. Мати дитини, як її законний представник, навіть не намагалася протягом 14 років зареєструвати дитину, посилаючись на складні життєві обставини. У зв’язку  з цим працівниками служби у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради було вжито заходи щодо оформлення свідоцтва про народження. Завдяки спільним зусиллям органів державної влади та місцевого самоврядування було досягнуто позитивного результату. На сьогодні  дитина має свідоцтво про народження, що в подальшому дозволить отримати документ про закінчення закладу освіти, паспорт громадянина України, бути правоздатним громадянином тощо. Щодо матері дитини, то відносно неї Службою у справах дітей та сім’ї порушено судову справу про позбавлення її батьківських прав за злісне ухилення від виконання батьківських обов’язків. На жаль, випадки відсутності у дітей свідоцтва про народження чи паспорта громадянина України через бездіяльність батьків не є поодинокими. Тому служба у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради наголошує на посиленні відповідальності батьків за дотримання прав дитини, в т.ч. на вчасне отримання документів, які посвідчують особу дитини.

13:53:07 28.02.2020

Служба у справах дітей та сім`ї Пісочинської селищної ради інформує:

18 лютого 2020 року працівниками Служби у справах дітей  та сім’ї Пісочинської селищної ради здійснено виїзд до селища Коротич з метою обстеження умов проживання 5 сімей опікунів та піклувальників, де виховується 9 дітей. Особливу увагу було приділено належному виконанню  своїх обов’язків по вихованню підопічних дітей, а саме: піклуванню  про   їх  здоров'я,  психічний стан,  фізичний  і  духовний  розвиток,  підготовку  до самостійного життя, створення належних побутових умов та умов для здобуття дітьми повної загальної середньої освіти; вжиття заходів  до  захисту  цивільних  прав  та  інтересів підопічних. Мета таких виїздів полягає не тільки у виявленні можливих порушень. Основне - надавати допомогу тим, хто її потребує.

13:04:24 19.02.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь