Пісочинська селищна рада
Харківська область

Служба у справах дітей та сім'ї Пісочинської селищної ради

БУДЬТЕ В БЕЗПЕЦІ!

Через військові дії мільйони людей виїхали з Україні в пошуках безпеки, їжі та притулку. 90% з них – жінки та діти. Будь-хто з цих людей може опинитися під загрозою торгівлі людьми, незалежно від соціального статусу, освіти, віку чи статі. Торговці людьми експлуатують вразливість людей, які прибувають з-за кордону, особливо якщо вони не знайомі з мовою чи культурою країни перебування. Вони користуються ситуацією, в якій опинилися жертви, і застосовують силу чи обман щоб змусити людей надавати сексуальні послуги, примусити їх до підневільної праці, жебрацтва або навіть скоєння злочинів. Люди, які виїхали з України, перебувають у зоні особливого інтересу злочинних організацій. Вони ризикують потрапити до рук торговців сексуальними послугами та негідників, які видають себе за доброзичливих громадян, служби допомоги або законослухняних роботодавців, а насправді прагнуть скористатися цими людьми у найуразливіший момент їхнього життя. Нові дані Томсон Рейтерс виявили чіткі сигнали того, що торговці людьми полюють на осіб, які рятуються від конфлікту, і що попит на сексуальні послуги онлайн заохочує злочинців заманювати, вводити в оману та примушувати жінок і дівчат до надання сексуальних послуг та інших форм експлуатації. ОБСЄ та Thomson Reuters підготували поради для людей з України, щоб допомогти їм бути обізнаними та залишатися у безпеці: ІНФОРМАЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ

10:49:34 28.11.2022

ІНФОРМУЄ СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ТА СІМ`Ї

Служба у справах дітей та сім’ї Пісочинської селищної ради інформує про можливість отримання безкоштовної допомоги від Благодійного фонду «Сильні» людям, які зазнали сексуального насильства під час війни, а саме: Оплата потерпілим від зґвалтувань медичних послуг, необхідних для лікування травматизації; Надання психологами фонду консультацій та безоплатних психотерапевтичних послуг (у спеціалістів є досвід роботи з сексуальним насильством саме у воєнний час); Надання юристами фонду консультацій та документування ними фактів зґвалтувань, як воєнних злочинів задля використання свідчень у Європейському суді з прав людини, а також допомога з оформленням звернень до поліції. Сексуальне насилля під час війни не має строку давності, незалежно від того, коли людина заявить про злочин – винного можна буде притягнути до відповідальності. Звернутися за допомогою та дізнатися більше про роботу Благодійного фонду «Сильні» можна за посиланням – https://www.sylni.org Після звернення з людиною зв’яжеться консультант, щоб детальніше обговорити вид допомоги, яку потрібно надати. Людина може відмовитися від допомоги у будь – який момент.    БРОШУРА

12:38:34 01.11.2022

Увага! Служба у справах дітей та сім`ї інформує

ШУКАЄМО ПАТРОНАТНИХ ВИХОВАТЕЛІВ Адже якщо ви зараз перебуваєте в пошуку роботи і бажаєте допомогти тим дітям, які цього потребують, ви можете стати патронатних вихователем.

13:14:02 14.12.2021

Соціальна та профілактична робота в дитячих будинках сімейного типу Пісочинської селищної ради

19.11.2021 року працівники Служби у справах дітей та сім’ї селищної ради разом з поліцейським офіцером громади та фахівцями ДСНС відвідали дитячі будинки сімейного типу громади, в яких живуть діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Від щирого серця привітали з днем народження, яке сьогодні відзначає мати-вихователька Рудакова Лілія Олексіївна, а також Курбатову Надію Іванівну, яка також багато років свого життя присвятила цій важливій та нелегкій справі – вихованню знедолених дітей. Фахівці ДСНС провели профілактичну бесіду з батьками вихователями щодо безпечного користування електроприладами, опалювальними пристроями та попередження пожеж. Надано консультації щодо правил користування та обслуговування вогнегасниками, які знаходяться в будинках. Додатково для дітей підготовлені кольорові листівки про безпечне поводження з вогнем.

13:30:20 19.11.2021

Цікава екскурсія для вихованців дитячих будинків сімейного типу

Продовжуємо добру традицію дарувати маленькі свята нашим дітям! Напередодні Дня Конституції України працівниками служби у справах дітей та сім’ї, відділу освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради спільно з відділом ювенальної превенції УПД ГУНП у Харківській області  організовано відвідування дітьми з дитячих будинків сімейного типу громади пізнавальної екскурсії до «Фельдман Екопарку». Вихованці побачили багато різноманітних тварин, мали змогу погодувати й погладити кроленят і віслюків у контактній зоні, поспілкуватись з кінологами та їх вихованцями, покататися в кареті, а наприкінці скуштувати охолоджені напої з солодощами. Особливий захват у дітей викликав виступ місцевих «акторів» - папуг, мавп, коней, орлів та інших. Цікаві враження та щирі дитячі посмішки – це головний здобуток сьогоднішнього дня!

16:54:04 24.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь