Пісочинська селищна рада
Харківська область

#Ти_як?

ВСЕ НОРМ?

«Все норм» — найпростіший спосіб уникнути неприємної розмови. Бо ж раптом ми когось образимо чи здамося надто вразливими. Та чи справді це «норм»? Фактично ми наполягаємо на тому, що все добре, хоча знаємо, що це не так. Тож а) даємо оточуючим зрозуміти, що певна поведінка є прийнятною; б) вкотре знецінюємо себе та свої емоції; в) робимо це знову й знову. Здається, геть не норм. Коли відчуваєте, що вам некомфортно, коли вас ображають чи знецінюють ваші переживання, не ховайтеся за звичною фразою — поясніть людині, чому та чи інша ситуація для вас неприйнятна. Бути чесним одне з одним і вимагати взаємоповаги — здається, це норм.

11:09:41 26.09.2023

ЯК РОЗПІЗНАТИ ПРОБЛЕМУ З МЕНТАЛЬНИМ ЗДОРОВ`Я У ДИТИНИ

Усвідомити, що психіка похитнулася, і вказати на це самому собі буває доволі складно. Та все ж ми помічаємо власну розгубленість чи бажання кричати й трощити все навколо через якусь дрібницю. Ми розуміємо, що щось не так, бо ми — дорослі. Тепер уявіть дитину, яка отримує той самий спектр емоцій, але не розуміє, що це і що з цим робити. Вона нервує, дратується, погано спить, втрачає апетит, а батьки нерідко списують це на чергову вікову кризу або невиспаність. Та зволікати не варто. Педіатриня Юлія Крушельницька радить пильнувати малечу щодня і щогодини, адже симптоми, на які треба звернути увагу, дуже прості. Це не говорить, що за перших сліз треба бити на сполох — з легкою застудою ніхто не кладе дитину в лікарню, але й пневмонію чаєм вдома не лікують. Так само і з ментальним здоров’ям: іноді можуть допомогти тато з мамою, а іноді — лише спеціалісти. У цьому дописі говоримо про те, як знайти цю тонку межу:

13:39:42 13.09.2023

НАЦІОНАЛЬНА ГАРЯЧА ЛІНІЯ ДЛЯ ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ ВІД ГО "ЛА СТРАДА-УКРАЇНА"

Національна гаряча лінія для дітей та молоді від Громадської організації «Ла Страда-Україна» працює з 2013 року. Вона цілодобова та безкоштовна. За вказаними номерами можна поспілкуватися з психологами, соціальними працівниками чи педагогами, і навіть юристами — обговорити ваш стан, поділитися тривогами або ж отримати консультацію з приводу порушення ваших прав. Усі консультації надаються анонімно та конфіденційно. Організація також має офіційний сайт: http://la-strada.org.ua. Загляніть, щоб дізнатися більше, і не зволікайте, якщо потрібна допомога. Вона поруч!

16:14:21 12.09.2023

ТИ ЯК? ЯК ПІДТРИМАТИ ДИТИНУ У НАВЧАЛЬНОМУ СЕЗОНІ

Сором, відчуття провини, самотності, неспроможності — це можливі наслідки тривалого стресу. Початок навчального року може посилювати ці стани, і зараз діти особливо потребуватимуть нашої підтримки. Психологиня Світлана Ройз радить насамперед створити для дітей простір безпеки та близькості поруч із дорослими. Турбуватися про їхню самооцінку, емоційний стан і бути готовими повсякчас підтримати

14:31:42 05.09.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь