Пісочинська селищна рада
Харківська область

#Ти_як?

Як краще спілкуватись з  військовими, які щойно прибули з фронту

У межах ініціативи Олени Зеленської  зі створення Всеукраїнської програми ментального здоров`я продовжується комунікаційна кампанія ТИ ЯК? Сьогодні детальніше розповідаємо про те, як краще спілкуватись з  військовими, які щойно прибули з фронту. Важливо пам’ятати, що тепер ваші рідні чи товариші мають особливий досвід. А фізіологічний стан, в якому вони перебували, відрізнявся від того, в якому ми звикли жити щодня. Фактично людина тривалий час була на межі життя і смерті, а це вплинуло на її свідомість і на те, яким вона бачить світ довкола. Знадобиться певний час, аби минули надмірне збудження, тривожність та підсвідоме очікування небезпеки. Нехай поради психологинь (в серії дизайнів) Тетяни Сіренко та Наталії Зарецької допоможуть вам дібрати правильні слова.

14:38:36 02.08.2023

ВАШ ЩОДЕННИК ПОДЯКИ

Коли здається, що радіти нічому, що світ навколо втратив кольори, заведіть «Щоденник подяки». Проста вправа підсвітить хоч і найдрібніші, але світлі моменти життя, допоможе зберегти сили, подарує відчуття спокою. Дякувати — це не тільки про ввічливість. Коли ми відчуваємо щиру вдячність, мозок виробляє дофамін — необхідний нам «гормон щастя». Це він наповнює світ фарбами, додає нам натхнення, навіть покращує апетит. Не забувайте вписувати у щоденник і себе — дякувати собі за смачний обід, новий цікавий досвід або час для хобі. А коли дякуєте, зверніть увагу — в цей момент ви посміхаєтесь.

14:04:59 21.07.2023

Teenergizer - команда підлітків і студентів психологів надають психологічну підтримку

Бути підлітком у сучасному світі — задача «із зірочкою». Коли накриває тривожність, треба з кимось говорити, але звертатися до старших не завжди комфортно. Значно простіше розповісти про наболіле одноліткам, яким не треба пояснювати. На Teenergizer.org працює команда підлітків-консультантів і студентів-психологів, які завжди готові поговорити про справи у школі, стосунки, перший секс чи контрацепцію, за необхідності — надати психологічну підтримку. У Teenergizer знають, як воно іноді буває, тож допомагають, а не вчать жити.

15:58:04 20.07.2023

ЯК ПІДТРИМАТИ ЛЮДИНУ В СТРЕСІ

#Ти_як Зробити чашку чаю, вислухати чи пригостити теплою їжею – це маленькі кроки, якими можна підтримати людину у стресі. Не змушуйте людину виправдовуватися за свій стан: «Ти що, не розумієш, що робиш?» «Чому ти поводишся як дитина?» «Візьми себе в руки» Не підштовхуйте людину до порівнянь: «Комусь важче, ніж тобі». «У когось взагалі нічого немає» Пам’ятаєте, що таке «ведмежа послуга»! Як підтримати людину так, аби не завдати їй більшої шкоди, розповідає серія анімаційних відеороликів, створених Безбар'єрність спільно з Міністерство охорони здоров'я України за підтримки World Health Organization (WHO) у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я #тияк? за ініціативою Олена Зеленська . Увесь цикл анімаційних відеороликів – за посиланням: http://https://www.youtube.com/playlist...

10:52:26 20.07.2023

ЯК ПОДОЛАТИ ПАНІЧНУ АТАКУ

Недарма панічна атака зветься саме атакою. Ось людина спілкується, посміхається, а вже наступної миті її охоплює несамовитий страх: світ навколо ніби тікає з-під ніг, у грудях шалено гупає серце — здається, вона от-от помре. Зазвичай панічні атаки виникають без реальної небезпеки — як наслідок тривалого стресу й втоми. Потужний вияв тривоги захоплює всі наші відчуття та на певний проміжок часу стирає зв’язок із реальністю — звідси почуття приреченості, втрата самоконтролю. Найкраща протидія панічній атаці — «заземлення», повернення до реальності та усвідомлення цілковитої безпеки. Ділимось технікою від МОЗ, що допоможе опанувати гостру раптову тривогу — свою чи людини поряд. Зберігайте та поширюйте!

11:16:18 19.07.2023

Поради, як вислухати людину, яка пережила сильний стрес

Якщо людина дезорієнтована, не може назвати своє ім’я чи місце перебування, погрожує нашкодити собі чи іншим, плаче або кричить — це можуть бути ознаки сильного стресу. Щоб зарадити у такій ситуації, насамперед переконайтеся, що вам і співрозмовнику нічого не загрожує. Зберігайте спокій, представтесь і скажіть, що бажаєте допомогти. Що варто пам’ятати, якщо людина йде на контакт: - іноді їй просто треба виговоритися; - їй важливо усвідомити, що її почули і зрозуміли; - важливі не тільки ваші слова під час розмови, а й мова тіла. У дописі ви знайдете кілька порад, як вислухати людину, яка пережила сильний стрес  Комунікаційна кампанія Ти як?, ініційована першою леді Олена Зеленська, реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який виконує організація Пакт. Сприяння у виготовленні та поширенні інформаційно-просвітницьких матеріалів надали Міжнародна організація з міграції (IOM Ukraine), рекламний холдинг Megapolis, благодійний фонд BGV.

13:14:38 13.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь