A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Вітаємо у розділі новин Пісочинської ОТГ

Дата: від до Скинути

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ГОРБАНЬОВОЇ Т.Г., ПОЧЕСНОГО ГРОМАДЯНИНА СЕЛИЩА КОРОТИЧ

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ГОРБАНЬОВОЇ Т.Г., ПОЧЕСНОГО ГРОМАДЯНИНА СЕЛИЩА КОРОТИЧ

Вітаємо з Днем народження Горбаньову Тетяну Григорівну, Почесного громадянин селища Коротич, члена виконавчого комітету Пісочинської селищної ради, голову ГО "Берегиня"! Вельмишановна Тетяно Григорівно, прийміть наші найщиріші привітання та побажання миру й благополуччя, міцного здоров`я, творчого натхнення й невичерпної наснаги, бадьорого настрою, витримки та оптимізму, удачі у всіх Ваших добрих справах і реалізації всіх задумів! Дякуємо за Вашу небайдужість і людяність, за щиру турботу про добробут громади, чуйність і допомогу тим, хто потребує підтримки та уваги! Нехай доля завжди буде прихильною та щедрою до Вашої родини, а підтримка однодумців сприятиме новим звершенням на благо рідного краю. Бережи Вас Господь! З Днем народження!

06:59 18.11.2022

ПРИВІТАЛИ КОЛЕКТИВ ДНЗ ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР АПК З НАГОДИ ДНЯ ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

ПРИВІТАЛИ КОЛЕКТИВ ДНЗ ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР АПК З НАГОДИ ДНЯ ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

Напередодні Дня працівників сільського господарства України Пісочинський селищний голова Олег Чернобай привітав колектив ДНЗ Харківський обласний навчальний центр АПК, де готують фахівців цієї галузі. Війна в Україні привнесла нові виклики, проте освітній процес для абітурієнтів продовжується. Вдячний за роботу та відданість справі! Наближаємо Перемогу кожен на своєму місці! Все буде Україна!

21:07 17.11.2022

ПІДТРИМУЄМО ВІЙСЬКОВИХ

ПІДТРИМУЄМО ВІЙСЬКОВИХ

З перших місяців війни підтримуємо військових, які ціною власного життя боронять кордони України в Харківській області. За допомоги мешканців та волонтерерів громади систематично збираємо продукти харчування, одяг, обладнання-все, щоб наблизити Перемогу та допомогти нашим захисникам! Сьогодні передали устаткування для облаштування водопроводу, бензопили та супутні запчастини для потреб військовослужбовців 228 батальйону 127 окремої бригади ТРО міста-героя Харків! Перемога буде за нами! Слава Україні! Героям Слава!

21:05 17.11.2022

ВІДБУЛАСЬ РОБОЧА НАРАДА КОМУНАЛЬНИКІВ ГРОМАДИ

ВІДБУЛАСЬ РОБОЧА НАРАДА КОМУНАЛЬНИКІВ ГРОМАДИ

17 листопада за дорученням Пісочинського селищного голови Олега Чернобая  відбулась робоча нарада під головуванням заступника Пісочинського селищного голови з питань організації роботи виконавчих органів ради Олександра Подшиваленка  за участі керівників комунальних підприємств громади, начальників відділу ЖКГ та відділу благоустрою селищної ради щодо забезпечення комфортного та безпечного пересування водіїв і пішоходів дорогами громади під час погіршення погодних умов протягом 17-20 листопада.  В ході наради заплановані необхідні  заходи щодо  ліквідації наслідків негоди.

16:28 17.11.2022

ДО УВАГИ ГРОМАДИ!

ДО УВАГИ ГРОМАДИ!

ШАНОВНА ГРОМАДО! За інформацією Українського  гідрометеорологічного центру протягом 17-18 листопада  внаслідок поширення холодного повітря з півночі Європи в Україні очікується значне погіршення погодних умов: пройдуть дощі з переходом у мокрий сніг та сніг з короткочасним утворенням снігового покриву висотою 3-8 см, місцями налипання мокрого снігу та посилення вітру до 15-18 м/с, на дорогах країни ожеледиця. Очікується поступове зниження температури 17-18 листопада до 1-6 морозу, 19-20 листопада місцями до 8-10 морозу. Зміна погодних умов може призвести до ускладнення руху транспорту на окремих ділянках доріг. Закликаємо вас ретельно планувати свої маршрути, бути вкрай обережними на дорогах та по можливості утриматися від користування особистим автотранспортом на період  усунення наслідків негоди. Не ризикуйте своїм життям!

15:53 17.11.2022

До уваги громади: профілактика діабету

До уваги громади: профілактика діабету

Як наголосили в МОЗ, попередити розвиток діабету 1 типу неможливо, адже причини його появи досі не вивчені до кінця. Профілактика ж діабету 2 типу полягає у простих заходах із підтримання здорового способу життя.  Окрім генетичних чинників, ризик появи діабету підвищують чинники, пов'язані зі способом життя – малорухливість, незбалансоване харчування та надмірна вага. Водночас здоровий спосіб життя може допомогти попередити розвиток діабету і навіть сповільнити прогресування хвороби.  Щоб вберегтися від діабету 2 типу, необхідно: - досягнути нормальної ваги тіла та підтримувати її; - бути фізично активним – приділяти не менше 150 хвилин на тиждень регулярній фізичній активності; - дотримуватися здорового харчування та зменшувати кількість цукру та насичених жирів в раціоні; - утримуватися від тютюнопаління. Як змінити харчування, щоби знизити ризик розвитку діабету? Щоби зменшити ризик появи діабету, варто мінімізувати споживання або взагалі відмовитися від доданого цукру та попередньо оброблених продуктів харчування, включно з обробленими зерновими продуктами (борошно, білий рис). Краще – замініть їх на цільнозернові.  Намагайтеся збільшити споживання клітковини – овочів та фруктів. Фрукти та овочі, які не містять крохмалю, повинні становити щонайменше половину щоденного раціону. Бобові культури (сочевиця, боби, нут, горох) також містять багато клітковини та корисного для здоров’я рослинного білка. Люди, які їдять багато продуктів з високим вмістом клітковини, як правило, споживають менше калорій, не набирають надмірної ваги, а отже мають менший ризик розвитку діабету. У МОЗ додають, що змінити харчові звички вам може допомогти сімейний лікар. Він може проаналізувати ваші звички, допомогти порадами та підтримувати в ризикованих ситуаціях.

15:26 17.11.2022

НОВИНИ ГРОМАДИ. КОМУНАЛЬНА СФЕРА

НОВИНИ ГРОМАДИ. КОМУНАЛЬНА СФЕРА

Вже з 7-ї години ранку робітники К.П. Пісочинське ВУЖКГ проводять роботи з вивезення  сміття та прибирання майданчиків біля сміттєвих баків. Здійснюється збір ТПВ  з території приватного сектора.  Працівниками виконується прибирання під'їздів та прибудинкової території будинків, що знаходяться на обслугованні.  Представники комунального підприємства висловлюють вдячність  мешканцям за своєчасну сплату послуг у період воєнного стану. З турботою про добробут громади!

09:14 17.11.2022

УТРИМАННЯ ІНЖЕНЕРНИХ МЕРЕЖ ГРОМАДИ

УТРИМАННЯ ІНЖЕНЕРНИХ МЕРЕЖ ГРОМАДИ

В рамках підготовки мережі водопостачання до зимового періоду працівниками КП «Пісочинкомунсервіс» виконаний поточний ремонт дверей входу до водонапірної вежі в сел. Коротич.

19:25 16.11.2022

Навчаємося мінної безпеки 

Навчаємося мінної безпеки 

16 листопада представниця Харківського РУ ГУ ДСНС України в Харківській області провела лекцію з правил мінної безпеки для учнів Пісочинського ліцею «Джерело». Через активні бойові дії в країні зростає небезпека від вибухонебезпечних предметів для життя. Надати дітям необхідні корисні знання з питань мінної безпеки та безпеки життєдіяльності – наш прямий обов`язок! Пісочинська громада – безпечна громада!

19:24 16.11.2022

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ: НЕБЕЗПЕКА НА ДОРОЗІ!

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ: НЕБЕЗПЕКА НА ДОРОЗІ!

Закликаємо пішоходів у вечірній час використовувати світло-відбиваючі елементи. Людину, яка перебуває на дорозі у темному одязі, водій може побачити лише на відстані близько 10-18 метрів. Для гальмування та уникнення дорожньо-транспортної пригоди цього недостатньо. За даними поліції, в цьому році на Харківщині сталося 152 ДТП, в яких загинули 18 пішоходів та отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості 29 людей. Понад 50% усіх ДТП з пішоходами ставалися в період часу з 17 до 22 години – 77 ДТП. Також в області сталася 31 ДТП, у яких постраждали діти. У результаті таких ДТП загинули 2 дитини та 33 було травмовано. Зберегти життя та здоров’я можуть такі прості речі як світло-відбиваючі елементи: стікери, які кріпляться до одягу на липучці, термострічки, жорсткі браслети на руку, ногу або сумку, кулони, брелоки, шнурки чи значки. Якщо ви забули одягнути світло-відбиваючі елементи та перебуваєте на проїзній частині у вечірній час, скористайтеся звичайним ліхтарем - він також попередить водіїв про перебування перешкоди на дорозі. Правоохоронці також просять водіїв при пересуванні ввечері зменшувати швидкість руху на ділянках доріг, де встановлені пішохідні переходи.

18:15 16.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь