A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Вітаємо у розділі новин Пісочинської ОТГ

Дата: від до Скинути

ДУХМЯНІ БАТОНИ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ

ДУХМЯНІ БАТОНИ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ

Продовжуємо надавати гуманітарну допомогу - духмяні батони жителям нашої громади. Сьогодні завдяки наданій благодійній допомозі смачні хлібні вироби отримали мешканці Пісочина та Коротичанського старостинського округу. Дякуємо за підтримку громади у скрутний час! Будемо й надалі прикладати максимум зусиль для підтримки наших людей!

20:38 18.11.2022

ЗАДЛЯ ВАШОЇ БЕЗПЕКИ ТА КОМФОРТУ. НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ

ЗАДЛЯ ВАШОЇ БЕЗПЕКИ ТА КОМФОРТУ. НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ

Зранку 19 листопада працівники комунальних підприємств громади, відділу благоустрою та ЖКГ селищної ради проводять низку робіт з ліквідації наслідків негоди. Виконується очищення від снігу та льоду доріжок, під'їзних шляхів і сходинок, посипання доріг і пішохідних зон громади піщано-сольовою сумішшю, тощо. Ваш комфорт - наша трубота!

15:40 18.11.2022

ІНФОРМУЄ АТ "ХАРКІВОБЛЕНЕРГО":  ГРАФІК ПОГОДИННИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ  З 21.11.2022 ПО 27.11.2022

ІНФОРМУЄ АТ "ХАРКІВОБЛЕНЕРГО": ГРАФІК ПОГОДИННИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ З 21.11.2022 ПО 27.11.2022

ГРАФІК ПОГОДИННИХ ВІДКЛЮЧЕНЬ  НА НАСТУПНИЙ ТИЖДЕНЬ З 21.11.2022 ПО 27.11.2022 з 13:00 до 16:00 - сел. Коротич;  - сел. Рай-Оленівка; - сел. Пісочин: вул. Будівельна, Озерна, Нагірна, Степова, вул. Гоголя, Клубна, Новоселівська, Полтавське Шосе, Будівельна, Будівельників, Височанська, Гагаріна, Донська, Покровська, Інженерна, Лісова,Надії, - сел. Березівка, Слобода сад.тов. https://rada.info/upload/users_files/04396727/e4c6ca9b641b82f5f8f9f2889c4856f6.pdf

14:59 18.11.2022

До уваги громади: що треба знати про діабет: типи, симптоми, ускладнення

До уваги громади: що треба знати про діабет: типи, симптоми, ускладнення

Діабет – це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну (гормону, який регулює рівень цукру (глюкози) у крові) або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, майже 422 мільйони людей у ​​всьому світі хворіють на цукровий діабет, а 1,5 мільйона смертей щороку безпосередньо пов’язані з цим захворюванням.  У МОЗ зазначають, що кількість випадків і поширеність діабету зростають протягом останніх кількох десятиліть. Є три основні типи діабету: Діабет 1 типу, інсулінозалежний. Виникає, коли організм не виробляє достатньо інсуліну, щоби поглинати цукор (глюкозу) зі спожитої їжі, і не може перетворити його на енергію. Є хронічним станом. Діабет 2 типу. Виникає, коли організм не виробляє або не використовує інсулін повною мірою. Це найпоширеніший тип діабету. Гестаційний діабет. Його діагностують у період вагітності. Хоча він може спостерігатися і протягом певного часу після народження дитини. Причини виникнення діабету 1 типу вивчені недостатньо, тому запобігти захворюванню майже неможливо. Водночас, достеменно відомо, що більшість випадків діабету 2 типу пов’язані з надлишком ваги та браком фізичної активності. Йому можна запобігти у 80% випадків. Якими є ознаки захворювання?  Серед симптомів діабету:  - надмірне сечовиділення; - спрага; - постійне відчуття голоду; - втрата ваги; - постійне відчуття втоми; - погіршення зору. Діабет із часом призводить до серйозних пошкоджень серця, кровоносних судин, очей, нирок і нервів. Дорослі люди з діабетом мають ризик розвитку інфаркту та інсульту у 2-3 вищий за інших. Загальний ризик смерті серед людей, хворих на діабет, як мінімум вдвічі більший за людей того ж віку, які не хворіють на діабет. 6,2% смертей у світі пов’язано з діабетом. Зниження кровотоку через уражені судини в поєднанні з ураженням нервових закінчень значно підвищує ризик виникнення виразок на ногах, їхнього інфікування та пізніше – ампутації. Ураження сітківки очей – діабетична ретинопатія виникає внаслідок ураження дрібних кровоносних судин та є причиною 1% випадків сліпоти. Діабет є основною причиною ниркової недостатності. Більше про діабет можна дізнатися на сайті «Мисливці за діабетом». Інформаційна кампанія Центру громадського здоров’я України та україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» «Мисливці за діабетом» спрямована на скорочення поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні. Кампанія реалізовується за підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва.

10:22 18.11.2022

УВАГА! ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА - ХЛІБНІ ВИРОБИ!

УВАГА! ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА - ХЛІБНІ ВИРОБИ!

ПІСОЧИН: - 12:00 - вул. Донська (підйом на вулицю Молодіжну, біля г/к "Чорнобилець"); - 12:30 - вул. Гагарина, 5; - 13:00 - перехрестя пров. Горького - вул.  Транспортна (дитячий  майданчик); - 13:20 - вул. Паркова (дитячий манданчик);ї - 13:40 - вул. Спортивна (кіоск); - 14:00 - вул. Лікарняна (колишня аптека). КОРОТИЧАНСЬКИЙ СТАРОСТИНСЬКИЙ ОКРУГ: - 14.50 - вул.Шевченко (біля магазину); - 15.20 - перехрестя вулиць Покровська та 105.

08:54 18.11.2022

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ КОРОБКА В.І., ВОДІЯ АВТОТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ  ВІДДІЛУ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ КОРОБКА В.І., ВОДІЯ АВТОТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ ВІДДІЛУ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Вітаємо з Днем народження Коробка Василя Івановича, водія автотранспортних засобів відділу освіти, культури, молоді та спорту Пісочинської селищної ради! Шановний, дорогий Василю Івановичу! Нехай у Вашому житті завжди панує мир, любов, щастя та благополуччя! Дякуємо за Вашу самовіддану працю та відповідальність, турботу про оточуючих і неймовірну людяність! Бажаємо відмінного здоров'я та невичерпної енергії, взаєморозуміння, тепла та достатку у сімейному колі, успіху у всіх справах і вірного ангела-охоронця! Бережи Вас Господь! З Днем народження!

07:10 18.11.2022

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ГОРБАНЬОВОЇ Т.Г., ПОЧЕСНОГО ГРОМАДЯНИНА СЕЛИЩА КОРОТИЧ

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ГОРБАНЬОВОЇ Т.Г., ПОЧЕСНОГО ГРОМАДЯНИНА СЕЛИЩА КОРОТИЧ

Вітаємо з Днем народження Горбаньову Тетяну Григорівну, Почесного громадянин селища Коротич, члена виконавчого комітету Пісочинської селищної ради, голову ГО "Берегиня"! Вельмишановна Тетяно Григорівно, прийміть наші найщиріші привітання та побажання миру й благополуччя, міцного здоров`я, творчого натхнення й невичерпної наснаги, бадьорого настрою, витримки та оптимізму, удачі у всіх Ваших добрих справах і реалізації всіх задумів! Дякуємо за Вашу небайдужість і людяність, за щиру турботу про добробут громади, чуйність і допомогу тим, хто потребує підтримки та уваги! Нехай доля завжди буде прихильною та щедрою до Вашої родини, а підтримка однодумців сприятиме новим звершенням на благо рідного краю. Бережи Вас Господь! З Днем народження!

06:59 18.11.2022

ПРИВІТАЛИ КОЛЕКТИВ ДНЗ ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР АПК З НАГОДИ ДНЯ ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

ПРИВІТАЛИ КОЛЕКТИВ ДНЗ ХАРКІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР АПК З НАГОДИ ДНЯ ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

Напередодні Дня працівників сільського господарства України Пісочинський селищний голова Олег Чернобай привітав колектив ДНЗ Харківський обласний навчальний центр АПК, де готують фахівців цієї галузі. Війна в Україні привнесла нові виклики, проте освітній процес для абітурієнтів продовжується. Вдячний за роботу та відданість справі! Наближаємо Перемогу кожен на своєму місці! Все буде Україна!

21:07 17.11.2022

ПІДТРИМУЄМО ВІЙСЬКОВИХ

ПІДТРИМУЄМО ВІЙСЬКОВИХ

З перших місяців війни підтримуємо військових, які ціною власного життя боронять кордони України в Харківській області. За допомоги мешканців та волонтерерів громади систематично збираємо продукти харчування, одяг, обладнання-все, щоб наблизити Перемогу та допомогти нашим захисникам! Сьогодні передали устаткування для облаштування водопроводу, бензопили та супутні запчастини для потреб військовослужбовців 228 батальйону 127 окремої бригади ТРО міста-героя Харків! Перемога буде за нами! Слава Україні! Героям Слава!

21:05 17.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь