A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Вітаємо у розділі новин Пісочинської ОТГ

Дата: від до Скинути

Автошколи для осіб з інвалідністю

Нині серед громадян України користується попитом послуга з отримання посвідчення водія. Серед охочих кермувати автівкою є й люди з інвалідністю. Саме тому в Україні було створено автошколи для осіб з інвалідністю. «Автошколи для осіб з інвалідністю» –  флагманський проєкт Міністерства внутрішніх справ України, який реалізується у рамках ініціативи «Без бар’єрів» Першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ. Мета цього проєкту – створення зручної та якісної державної послуги з навчання керування автомобілем та з отримання посвідчення водія на право керування транспортним засобом для людей з інвалідністю із порушенням опорно-рухового апарату. Тому можливості підрозділів територіальних сервісних центрів МВС та мережі автошкіл на базі закладів вищої освіти МВС для людей з інвалідністю, які прагнуть навчатись керуванню автомобілем та отримати посвідчення водія, розширюються. Переваги флагманського проєкту МВС: навчання та складання іспитів у інклюзивних приміщеннях; доступна інфраструктура та максимально безбар’єрний простір; навчання у змішаних інклюзивних групах або індивідуально; можливість теоретичного навчання в дистанційному форматі; індивідуальне навчання за зручним графіком та інше. Загальна тривалість навчання – 11 тижнів. Із них 64 години – теоретичний курс, та 40 годин – практичний курс. Орієнтовна вартість навчання: 6000 гривень. Перелік вимог до майбутніх водіїв: бажають навчитися керувати автомобілем з ручним керуванням; відсутні медичні протипоказання (захворювання і вади), за наявності яких особа не може бути допущена до керування транспортними засобами категорії «В»; в наявності необхідний перелік документів. Іспит складається в сервісному центрі МВС, на транспортному засобі з ручним керуванням. Водійське посвідчення отримується в тому ж сервісному центрі МВС, де складається теоретичний іспит. Наразі такі автошколи працюють і приймають охочих в шести регіонах України, а саме: в Дніпропетровській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Одеській та Хмельницькій областях. Більш детальна інформація щодо проєкту «Автошколи для осіб з інвалідністю» розміщена за посиланням: https://driveability.mvs.gov.ua/

13:41 05.03.2024

Гаджети: між користю та здоров’ям. Як зберегти баланс?

Комп’ютерні та інтернет-технології – така ж частина життя сучасної людини, як холодильник, метро чи літак. Зазвичай інноваційні технічні продукти у формі невеликих електронних пристроїв – гаджетів – створюють, щоб полегшити повсякденне життя. Вони поєднують у собі високі технології й цілком реальне застосування та призначені допомагати працювати й відпочивати з комфортом. Важко уявити галузь, в якій не використовуються цифрові пристрої – ноутбуки, планшети, смартфони та інші девайси. Наявність комп’ютера вдома давно не вважається розкішшю, це – необхідна річ. І сучасна людина повинна вміти ним користуватися. Технічний прогрес дозволив людям звільнитися від багатьох фізичних навантажень. Гіподинамія та її вплив на здоров’я, такий як надмірна вага, серцево-судинні захворювання та слабкість м’язової системи, стали актуальними проблемами сучасного суспільства. Нестача руху особливо небезпечна для молодого організму. Довготривале перебування в сидячому стані (а саме цим загрожує захоплення гаджетами) може призвести до порушень циркуляції крові в ногах, внутрішніх органах, включаючи головний мозок. Це погано позначається на розумових процесах, пам’яті, концентрації уваги, також призводить до погіршення зору (синдром сухого ока), короткозорості. Внаслідок проникнення Інтернету в повсякденне життя людини з’явилися нові хвороби – це комп’ютерна, Інтернет- і гаджет-залежності. Харківське районне управління наголошує на необхідності дотримання правил безпеки при роботі з цифровими пристроями, а саме: комп’ютер краще розташувати в кутку чи задньою стінкою до стіни; обмежувати час перебування за комп’ютером – до 30 хвилин, після чого треба змінити вид діяльності; у приміщенні, де працює комп’ютер, необхідно проводити щоденне вологе прибирання; до і після роботи на комп’ютері слід протирати екран спеціальними серветками; частіше провітрювати кімнату; гуляти, надавати пріоритет реальному спілкуванню; не користуватися комп’ютером чи гаджетами під час прийому їжі; ставитись до гаджета як до технічного пристрою, за допомогою якого можливо отримати знання і навички, а не як до засобу отримання емоцій; дітям до 10 років потрібно на одну годину відкладати телефон чи планшет після 40 хвилин користування; виконуйте правило «20/20/20». Воно є дуже простим – кожні 20 хвилин протягом 20 секунд потрібно переводити погляд вдалину на 20 футів (6 метрів). Також під час інтелектуальної діяльності рекомендується відпочивати протягом трьох хвилин через кожні 40 хвилин, якщо виконуєте технічну роботу – робити 15-хвилинні перерви щогодини. Смартфони, телефони, комп’ютери допомагають нам у роботі та навчанні, роблять доступними різну інформацію і розваги, але при цьому вони можуть стати небезпечними. Тож розумно підходьте до їх використання. Нехай гаджети будуть корисною частиною вашого світу, а не його заміною!

12:56 05.03.2024

ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ СУБ`ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ

Із жовтня медичні огляди проходитимуть по-новому Звертаємо увагу керівників суб’єктів господарювання, що з 01.10.2024 наберуть чинності накази МОЗ України від 08.11.2023 №1925 та від 24.11.2023  №2002, що вносять зміни до наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23 липня 2002 року №280. Документи оновлюють вимоги до організації  проведення профілактичних медичних оглядів працівників деяких професій. Зміни торкнуться підприємств та організацій, до роботи в яких не можуть бути допущені невакциновані особи. Зміни також стосуються переліку інфекційних хвороб, носійство або захворювання на які є підставою для недопуску до виконання професійних обов’язків. Документ розширили інфекційними хворобами, що можуть викликати надзвичайні ситуації в системі громадського здоров’я, а натомість виключили такі, що не передаються від людини до людини. Найбільших змін зазнав перелік необхідних обстежень для проведення обов’язкових медичних оглядів. До необхідних лікарів-спеціалістів додали лікаря-психіатра. Флюорографія або рентгенологічне обстеження органів грудної клітини проводитиметься виключно за наявності факторів ризику наявності в працівника туберкульозної інфекції – після проходження анкетування. Бактеріологічні дослідження (так звані «кишкова група» і «мазок на стафілокок») стануть обов’язковими лише для працівників, які безпосередньо пов’язані з виготовленням та реалізацією продуктів харчування. Якщо робота працівника передбачає ризик інфікуватися при виконанні професійних обов’язків та/або інфікувати інших і проти зазначених інфекційних хвороб існує вакцинація, такий працівник не допускатиметься до роботи без щеплень. Відповідно до п. 11 Порядку проведення обов’язкових профілактичних медичних оглядів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2001 №559, для проведення обов’язкового періодичного медичного огляду роботодавець складає список працівників, які повинні пройти цей огляд, та погоджує його з територіальним органом Держпродспоживслужби.

08:59 05.03.2024

З ТУРБОТОЮ В СЕРЦІ

Сьогодні працівники Центру надання соціальних послуг відвідали всі п’ять дитячих будинків сімейного типу громади та передали благодійну допомогу (продовольчі набори, засоби гігієни) від української співачки та волонтерки KAMALIYA. Щиро вдячні KAMALIYA за підтримку мешканців Пісочинської громади!

21:17 04.03.2024

ПРИВІТАННЯ З ЮВІЛЕЄМ ДУБІНІНОЇ А.В., СПЕЦІАЛІСТА СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ ТА СІМ`Ї

Вітаємо з ювілеєм Дубініну Аліну Вікторівну, спеціаліста служби у справах дітей та сім'ї Пісочинської селищної ради! Бажаємо Вам, шановна Аліно Вікторівно, всього найкращого, світлого, доброго! Нехай доля буде щедрою та лагідною до Вашої родини, хай дарує свої щедроти та береже від прикрощів! Зичимо найскорішої Перемоги та мирного неба, тепла й затишку у сімейній домівці, втілення всіх планів і підкорення всіх вершин. Хай у Вашій сім`ї завжди панують любов, злагода, достаток!  Будьте щасливі, усміхнені, прекрасні!  З річницею!

09:04 04.03.2024

ПРИВІТАННЯ З ЮВІЛЕЄМ ЗАКОМОРНОГО С.О., СПЕЦІАЛІСТА ВІДДІЛУ ЖКГ

Вітаємо з ювілеєм Закоморного Сергія Олеговича, спеціаліста відділу житлово-комунального господарства Пісочинської селищної ради! Щиро бажаємо імениннику найскорішої Перемоги, мира та злагоди, міцного здоров'я, родинного затишку, вірних друзів, плідної праці на благо нашої громади! Нехай здійсняться всі Ваші заповітні сподівання! Хай удача буде вірним супутником у всіх справах! Щастя, достатку, гармонії у душі та віри в серці! Бажаємо Вам насолоджуватися кожною миттю, радіти перемогам та планувати нові справи! З ювілеєм!

08:11 04.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь