A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Вітаємо у розділі новин Пісочинської ОТГ

Дата: від до Скинути

Як захиститись від гепатиту А

Як захиститись від гепатиту А

Інформує Харківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби Як захиститись від гепатиту А? У зв’язку із реєстрацією спалаху вірусного гепатиту А на Вінниччині, а також зростанням захворюваності на вірусний гепатит А в інших областях України, рекомендуємо утриматися від використання для пиття, приготування їжі та миття посуду води з шахтних та трубчастих колодязів, каптажів джерел тощо, інформація про якість води яких відсутня. Вірусний гепатит А (хвороба Боткіна, хвороба брудних рук, жовтуха) – це гостра інфекційна хвороба з фекально-оральним механізмом передачі інфекції, переважним ураженням печінки і травного каналу. Вірус гепатиту А передається від людини до людини, через воду та харчові продукти, забруднені випорожненнями хворої людини, предмети побуту та брудні руки, недотримання правил особистої гігієни. Джерелом інфекції є хвора людина з будь-якими формами захворювання. Інкубаційний період – 7-50 днів (в середньому 15-45 днів). Першими проявами захворювання є температура, озноб, головний біль, загальна слабкість, біль у м’язах і суглобах, катаральні явища, ще через декілька днів зникає апетит, з’являються нудота, блювота, деколи біль у ділянці печінки. Потім починається жовтяничний період. Поступово склери очей, слизові оболонки ротової порожнини, шкіра забарвлюються у жовтий колір. Одночасно з появою жовтяниці, а деколи і напередодні, темніє сеча, а кал стає світлим. У цей період хворі найбільш небезпечні для оточуючих за рахунок масивного виділення вірусу у зовнішнє середовище. Щоб уникнути зараження вірусом гепатиту А необхідно: - використовувати для пиття кип`ячену воду; - не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з незнайомих джерел водопостачання; - перед споживанням овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою, для споживання дітьми – обдати окропом; - суворо дотримуватись правил особистої гігієни – обов`язково мити руки з милом перед приготуванням та вживанням їжі, після кожного відвідування туалету; - не займатись самолікуванням, при появі перших ознак захворювання терміново звернутись до лікаря. Найбільш дієвим етапом з ліквідації захворюваності вірусним гепатитом А є проведення вакцинації. За бажанням можна придбати вакцину в аптечній мережі та звернутись до лікувально – профілактичного закладу для проведення щеплення.

08:50 23.11.2023

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ МІЩАНЕНКА В.В., ПОЧЕСНОГО ГРОМАДЯНИНА БЕРЕЗІВКИ

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ МІЩАНЕНКА В.В., ПОЧЕСНОГО ГРОМАДЯНИНА БЕРЕЗІВКИ

Вітаємо з Днем народження Міщаненка Валерія Вікторовича, Почесного громадянина селища Березівка, Почесного громадянина Харківського району, члена виконавчого комітету Пісочинської селищної ради, директора ТОВ «Маяк ВВВ», Президента ФК «Березівка»! Шановний Валерію Вікторовичу, прийміть найщиріші з нагоди дня Вашого народження! Зичимо Вам мирного неба, міцного здоров’я, невичерпної наснаги та успіху у всіх добрих справах і починаннях! Дякуємо за відданість справі, безмежну любов до рідного краю та піклування про оточуючих, за всебічне сприяння розвитку спорту та підтримку спортсменів громади! Нехай тепло та затишок у родинній оселі надихають Вас на нові перемоги та звершення, а злагоджена праця колективу сприятиме новим професійним успіхам на благо Харківщини! Бережи Господь Вашу родину! З днем народження!

08:21 23.11.2023

ВІДБУЛАСЬ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ СЕСІЇ ПІСОЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

ВІДБУЛАСЬ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ СЕСІЇ ПІСОЧИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

21 листопада 2023 року відбулася чергова XXXIII сесія VIII скликання Пісочинської селищної ради, на якій були присутні депутат Харківської обласної ради Любов Канцедал, керівники відділів селищної ради та комунальних установ громади. На засіданні було прийнято низку важливих рішень, серед яких: - 2,4 млн. грн виділили додатково на ПІДТРИМКУ ЗСУ та всіх підрозділів, що стоять на захисті держави  - Надання матеріальної допомоги пораненим і родинам загиблих військових. - Будівництво нового укриття, яке виконується НЕ за місцеві кошти, а за підтримки Європейського інвестиційного банку. - Створення кабінету цифрового рентгену. - Утримання житлового фонду громади: ремонт ліфтів, відновлення покрівлі та забезпечення сталої роботи комунікаційних мереж. - Фінансова підтримка комунальних підприємств громади задля стримування підвищення тарифів для місцевого населення. - Придбання котельні для забезпечення сталого проходження опалювального сезону. Наприкінці сесії звітував про відрядження до Польщі  задля залучення іноземних інвестицій та реалізації проєктів розвитку й відбудови Пісочинської громади. Україна понад усе! Працюємо на Перемогу!

08:17 23.11.2023

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ХАЛІНОЇ Т.І., ДИРЕКТОРА КУ "ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР"

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ХАЛІНОЇ Т.І., ДИРЕКТОРА КУ "ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР"

Вітаємо з днем народження Халіну Тетяну Іванівну, директора Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Пісочинської селищної ради Харківської області»! Шановна Тетяно Іванівно, прийміть наші щирі побажання здійснення всіх заповітних мрій і сподівань! Нехай у Вашому житті завжди панують мир і любов, благополуччя та гармонія! Бажаємо нових досягнень у професійній сфері, тепла й затишку у сімейному колі, підтримки колег і розуміння близьких! Нехай робота завжди дарує Вам задоволення й достаток, натхнення та наснага будуть невичерпними, злагоджена праця колективу сприятиме процвітанню Пісочинської громади! З днем народження!

07:00 22.11.2023

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ СИРОТЕНКО А.М., ДИРЕКТОРА КЗ "КОРОТИЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ"

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ СИРОТЕНКО А.М., ДИРЕКТОРА КЗ "КОРОТИЧАНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ"

Вітаємо з днем народження Сиротенко Антоніну Миколаївну, директора Комунального закладу «Коротичанський ліцей»! Шановна Антоніно Миколаївно, прийміть найщиріші привітання з нагоди для Вашого народження! Дякуємо за самовіддану працю, золоте серце та невтомні руки, за щиру турботу про дітей і небайдужість! Зичимо Вам Перемоги та миру, родинного благополуччя й щедрої долі, невичерпної життєвої наснаги та натхнення на нові професійні звершення! Нехай у сімейному колі панують любов і злагода, достаток і гармонія! Хай Господь благословляє всі Ваші починання! З днем народження!

06:52 22.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь