A A A K K K
для людей із порушенням зору
Пісочинська селищна рада
Харківська область

Вітаємо у розділі новин Пісочинської ОТГ

Дата: від до Скинути

УВАГА! ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА ДЛЯ ДІТЕЙ ВПО ТА ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ!

УВАГА! ГУМАНІТАРНА ДОПОМОГА ДЛЯ ДІТЕЙ ВПО ТА ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ!

24 листопада 2023 року (п`ятниця) з 10.00 до 14.00 будуть видаватися набори нового дитячого одягу. ХТО МОЖЕ ОТРИМАТИ: - діти з інвалідністю, ЯКІ МАЮТЬ ПРОПИСКУ У ГРОМАДІ; - всі діти ВПО з реєстрацією у громаді. Вміст набору: куртка, штани, светр, футболка, шапка, шкарпетки, рукавиці, гумові чоботи. Одяг розраховано на такі вікові категорії дітей: - 3 місяці, - 6-9 місяців, - 1-1,5 роки. Одяг упаковано в коробки. Видаємо на одну дитину один набір одягу. ЛОКАЦІЯ: Пісочинський ліцей (смт Пісочин, вул. Клубна, 5). З собою мати оригінали документів (свідоцтво про народження дитини, паспорт одного з батьків, довідка ВПО (для внутрішньо переміщених осіб).

10:30 20.11.2023

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ І СЛАВА ЗАХИСНИКУ!

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ І СЛАВА ЗАХИСНИКУ!

Наша громада попрощалася з відважним і сильним Захисником України - старшим лейтенантом Віктором Івановичем Семанюком, командиром 1-го інженерно-саперного взводу інженерно-саперної роти групи інженерного забезпечення військової частини А1736. Загинув Віктор Іванович 13 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання із захисту України, поблизу н.п. Синьківка Харківської області, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу. Віктор Іванович героїчно боронив Батьківщину і на Херсонщині, і під Бахмутом, і на Краматорському напрямку. До війни працював будівельником, проєктував мости та дороги в Харківській області. Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким Віктора. Без чоловіка та батька залишилися дружина й донька… Світла памʼять і низький уклін загиблому Герою! Громада завжди памʼятатиме своїх Захисників!  

20:57 19.11.2023

Підтримуємо ЗСУ - допомагаємо наблизити нашу Перемогу! 

Підтримуємо ЗСУ - допомагаємо наблизити нашу Перемогу! 

З початку російської збройної агресії проти України Пісочинська громада прикладає максимум зусиль для підтримки Збройних сил України у боротьбі з ворогом. Керівництво громади та представники депутатського корпусу селищної ради надають всебічну допомогу нашим захисникам, адже саме завдяки ним ми можемо жити, працювати, ростити дітей та радити спілкуванню з рідними. Минулими днями Пісочинський селищний голова Олег Чернобай та депутат селищної ради Олег Новіков отримали подяки від командира військової частини 3017 за сталу матеріально-технічну підтримку військовослужбовців МБ 2 БОП 3 броп, а також сприяння у боротьбі за захист державного суверенітету та територіальної цілісності України. Разом нищимо ворога! Наша країна - незламна та вільна!

16:40 19.11.2023

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ ПРАЦІВНИКІВ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

Вітаємо  працівників сільського господарства з професійним святом! Ваша нелегка праця - запорука добробуту країни! Щиро бажаємо Перемоги та миру, плідної праці на українській землі, багатих врожаїв, родинного благополуччя та невичерпної наснаги! Зі святом!

08:59 19.11.2023

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ГОРБАНЬОВОЇ Т.Г., ПОЧЕСНОГО ГРОМАДЯНИНА КОРОТИЧА

ПРИВІТАННЯ З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ ГОРБАНЬОВОЇ Т.Г., ПОЧЕСНОГО ГРОМАДЯНИНА КОРОТИЧА

Вітаємо з Днем народження Горбаньову Тетяну Григорівну, Почесного громадянина селища Коротич, члена виконавчого комітету Пісочинської селищної ради, голову ГО "Берегиня"! Вельмишановна Тетяно Григорівно, прийміть найщиріші привітання з нагоди дня Вашого народження! Дякуємо Вам за небайдуже серце, невтомні руки та діяльне прагнення допомогти кожному, хто має в цьому потребу! Бажаємо Вам і Вашим рідним Перемоги та миру, родинного благополуччя, міцного здоров`я, невичерпного натхнення й наснаги, бадьорого настрою, витримки, удачі у справах і  реалізації всіх задумів! Хай щедра доля буде прихильною та лагідною до Вашої родини,  підтримка однодумців сприятиме новим звершенням на благо Пісочинської громади, в серці завжди буде місце для віри, добра, надії. З днем народження!

06:54 18.11.2023

БО БФ «КАРІТАС» НАДАНА БЕЗКОШТОВНА ПРАВОВА ДОПОМОГА ЖИТЕЛЯМ ГРОМАДИ

БО БФ «КАРІТАС» НАДАНА БЕЗКОШТОВНА ПРАВОВА ДОПОМОГА ЖИТЕЛЯМ ГРОМАДИ

За період з 13.11.2023р. по 15.11.2023 р. на території Пісочинської громади юристом БО БФ «Карітас» КУНЦЕМ Сергієм Володимировичем було проведено роботу з надання безкоштовної правової допомоги особам зі статусом ВПО, а також місцевим мешканцям, які мають відповідні категорії вразливості. З метою охоплення якнайбільшої території, робота проводилася в трьох локаціях громади, зокрема в приміщенні Пісочинської селищної ради, в Пункті незламності (приміщення ЗДО «Теремок») та в офісі старости Коротичанського округу. За вказаний період правову допомогу отримали 22 жителі, з них : - 8 осіб зі статусом ВПО; - 5 осіб з інвалідністю; - 8 пенсійного віку; - 1 особа, що постраждала внаслідок воєнних дій. Серед найпоширеніших питань - пенсійні питання, оформлення земельних ділянок, оформлення спадщини, пошкодженого внаслідок обстрілів майна. За результатами розгляду питань було прийнято рішення про : - адміністративний супровід кейсу щодо отримання неповнолітньою мешканкою Пісочинської громади (постраждала внаслідок ворожого обстрілу на території смт. Коротич) статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів відповідно до Закону України «Про охорону дитинства» та Постанови Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 268 "Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів" (справа в категорії пріоритетних); - підготовку позовної заяви про розлучення; - підготовка заяви про встановлення факту, що має юридичне значення (про належність військового квитка заявнику); - підготовки адвокатського запиту про надання інформації до роботодавця щодо можливого незаконного звільнення з роботи особи зі статусом ВПО; - підготовки двох запитів до територіального відділу ГУ ДПФ України щодо надання інформація про розрахунок призначеної пенсії. - підготовки запиту до територіального відділу ГУ ДПФ України щодо причин зупинення надання пільг пенсіонеру освітянину, (що працював у сільській місцевості) передбачених абзацом першим частини третьої статті 57 Закону України «Про освіту». Дякуємо благодійній організації за підтримку, що надається нашій громаді!

15:34 17.11.2023

ДО ДНЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

ДО ДНЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

День Гідності та Свободи відзначається 21 листопада згідно з указом президента України №872/2014 від 13.11.2014 року. Цей день установлено «з метою збереження та донесення до сучасного та майбутнього поколінь інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, утвердження ідеалів свободи й демократії, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які восени 2004-го й у листопаді 2013-го – лютому 2014 року стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору». 10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Того листопадового вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап і що події, які відбуватимуться наступні 94 дні – перший крок на шляху до драматичних геополітичних змін. Їх тригером стало продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а духовні цінності – Гідність і Свободу. Цінності, про які у Європі не говорили, бо вважали їх очевидними, про які в росії мовчали, бо вважали їх небезпечними. Запровадження Дня Гідності та Свободи на державному рівні є свідченням визнання важливості цих цінностей як наріжних для українського суспільства. ІНФОРМАЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ

15:23 17.11.2023

Харківська філія Харківського обласного центру зайнятості інформує

Харківська філія Харківського обласного центру зайнятості інформує

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни, які є застрахованими, можуть пройти навчання в закладах освіти Державної служби зайнятості за професіями та освітніми програмами згідно переліку, сформованого Державним центром зайнятості http://surl.li/mchll  Для проходження професійного навчання здобувачі освіти подають центру зайнятості заяву, а також пред’являють: Учасники бойових дій: - документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України або спеціальний статус особи; - посвідчення учасника бойових дій; - документ про професійну (професійно-технічну) чи фахову передвищу, чи вищу освіту, атестат або дублікати таких документів, або єДокумент про освіту (за наявності); - документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків. Особи з інвалідністю внаслідок війни: - документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України або спеціальний статус особи; - посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни; - документ про професійну (професійно-технічну) чи фахову передвищу, чи вищу освіту, атестат або дублікати таких документів, або єДокумент про освіту (за наявності); - документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків; - довідку до акта огляду медико-соціальною експертною комісією та індивідуальну програму реабілітації. Заяву на навчання можна також подати онлайн:  https://edveteran.dcz.gov.ua/ Рішення про направлення здобувача освіти на навчання приймається центром зайнятості не пізніше ніж на п’ятий день з дня подання документів, після чого здобувача освіти буде проінформовано та видано направлення на професійне навчання за обраною професією чи програмою підвищення кваліфікації. За більш детальною інформацією можна звернутися до найближчого центру зайнятості або за  тел.: (067) 728 97 45, (099) 417 70 35. #служба_зайнятості #послуги #навчання #учасники_бойових_дій #Харків

14:42 16.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь